Rümeysa'yı Öldürüp Kaza Süsü Vermişti, Tutuklandı

Kocaeli'nin Halıdere ilçesinde boynuna ip bağlı halde cansız bedeni devrilen kamyonetin altında bulunan 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

18 Yaşındaki Rümeysa'yı Öldürüp Kaza Süsü Vermişti, Tutuklandı

Kocaeli'nin Halıdere ilçesinde boynuna ip bağlı halde cansız bedeni devrilen kamyonetin altında bulunan 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı.

Olay, pazar günü gece saatlerinde Halıdere Eski Köy Yolu Caddesi'nde meydana geldi. Kamyonetin uçuruma düştüğü ihbarı üzerine bölgeye giden polis ve sağlık ekipleri, kamyonetin altında boynuna ip bağlı haldeki 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan'ın cansız bedeniyle karşılaştı. Özcan'ın cansız bedeni, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için morga kaldırıldı. Hasar gören kamyonet ise çekici yardımıyla bölgeden kaldırıldı.

Polis ekipleri, T.A. (22), E.K. (20), Y.A. (20) isimli erkekler ile C.Ç. (20) ve K.N. (17) isimli kızları gözaltına aldı. Rümeysa Meriç Özcan'ın ölümünün ardındaki korkunç gerçek, emniyette yapılan sorgulamalar sonucunda ortaya çıktı.

 

Kaza Süsü Vermiş

Olay günü, T.A., E.K., Y.A., C.Ç., K.N. ve Rümeysa Meriç Özcan'ın akşam saatlerinde buluşarak birlikte alkol aldıkları öğrenildi. T.A.'nın bir süre sonra Rümeysa Meriç Özcan'ı da yanına alarak kamyonetle Yukarı Hereke bölgesine hareket ettiği, bu ıssız bölgede T.A.'nın Rümeysa ile cinsel birliktelik yaşamak istediği, genç kızın bunu reddetmesi üzerine T.A.'nın korkutmak amacıyla Rümeysa'nın boynuna ip bağladığı, ipin bir ucunu da kamyonete bağladığı ve genç kızı tartakladığı belirlendi.

Rümeysa'nın bu sırada baygınlık geçirdiği, T.A.'nın ise genç kızın öldüğünü zannederek cesetten kurtulmak amacıyla kamyonetin el frenini indirdiği ve aracın yaklaşık 100 metrelik uçuruma düşmesine sebep olduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Gölcük Adliyesi'ne sevk edildi. T.A. tutuklanırken, E.K., Y.A., C.Ç. ve K.N. savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Olay, ilçede büyük bir üzüntü ve infiale yol açarken, Rümeysa Meriç Özcan'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Soruşturma kapsamındaki detaylar ve gelişmeler, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN