Tebrikler Ahmet Çalık ve İsmail Yıldırım

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 21 Şubat 2024 15:32

Geçtiğimiz günkü köşe yazımda belirttiğim gibi, meclis üyeleri açıklandığında sürprizlerle karşılaşacağınızı söylemiştim. Siyasetçilerin benimle of the record paylaştıkları isimlerin sızmaması için sizlerle paylaşmamıştım. Saat iki gibi haberleri yapmıştık ama listeler teslim edilmeden paylaştık. Ancak eminim ki, özellikle AK Parti, MHP ve CHP listelerine ilişkin herkes büyük şaşkınlık yaşayacak demiştim.

İsmail Yıldırım'ın aday gösterilmemesine rağmen kendi listesini oluşturduğunu söylediğimde, "Ne alakası var, Mesut Çetinkaya baştan aşağı değiştirdi" diyenler, dün itibarıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Aslında en büyük hayal kırıklığını Çetinkaya yaşadı; önüne adeta duvar ördüler.

Fakat, her şeyden öte özellikle MHP'ye yapılan büyük haksızlık beni derinden üzdü. Teşkilatın ve teşkilata gönül verenlerin bu denli umursanmaması sadece göstermelik 1 yer verilmesi bakalım MHP seçmenini nasıl etkileyecek onu sandıkta göreceğiz. MHP'den neredeyse hiç kimsenin listeye alınmaması, sadece göz boyamak için 1 kişinin alınması büyük bir haksızlık.

Ahmet Çalık'a gelince, eğer bu ADAMI tanımamış olsaydım ve hakkında bilgi sahibi olmasaydım, sadece dışarıdan bakıp diyebilirdim ki, "Bir memur çocuğu, kendisi de zaten"

Öte tarafta, asgari ücretin biraz üstünde bir maaşla yıllardır yaşayan bir başkan adayı, şoförler, kapılarını açan yaverler, fotoğraf çekenler, özel kalemlerle lüks bir şekilde dolaşıyorken.

Ahmet Çalık neredeyse tüm ilçenin evine ürün satmış ve hala binlerce müşterisi olan, dünyalık hiçbir ihtiyacı kalmamış koskoca iş ADAMI, seçim çalışması için ekibini minibüse dolduruyor ve dolaşıyor. İşin en ilginç yanı ise tek bir rakibi yok, Tahir Büyükakın, İsmail Yıldırım ve Mesut Çetinkaya'ya rağmen bu denli güçlü durabilen bir ADAMA ne denir ki?

Siyasetin, mazlum halkın üzerinde nasıl bir otorite kurduğunu sanırım sayfalarca yazsam bu kadar net anlatıp açıklayamam.

Ahmet Çalık'ın meclis üyesi seçimi konusuna gelince, aslında herkesi dinledi ve hiç kimseyi dinlemedi diyebilirim.

İnsanların, "Bu kişinin partide, senin yanında ne işi var?" veya "Bu zaten tescilli bir sapık, kimse onu sevmez" gibi düşüncelerini umursamadı ve herkesin arkasında durdu.

Ancak, karar verme aşamasında, iyi bir ekip ve kararlı bir duruşla, şahsımca muhteşem bir meclis üyesi listesi oluşturduğunu düşünüyorum.

Ancak büyük bir hata yaptı, o da memleketin önde gelen godomanlarını es geçti.

Paralarına para katacak büyük büyük iş insanları yerine memleket sevdalısı bir ekip kurdu...

SON 5 YAZISI

Biz bu memlekette kırk kişiyiz ve birbirimizi çok iyi tanırız

02 Mart 2024 01:30

OKU

Şerefsizlik yapmayın!

22 Şubat 2024 01:22

OKU

Tebrikler Ahmet Çalık ve İsmail Yıldırım

21 Şubat 2024 10:07

OKU

Belediye Meclis Üyeleri'nin isimleri kesinleşti!

19 Şubat 2024 18:38

OKU

AK Parti Bu Sefer MHP'nin Hakkını Verecek Mi?

14 Şubat 2024 22:14

OKU