Aksu, bu yapılan ulu önder Atatürk'e saygısızlıktır

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarılı ilçe başkanı Anıl Aksu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programında yaşananlar karşısında sert tepki gösterdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Anıl Aksu'dan 19 Mayıs Tepkisi

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe başkanı Anıl Aksu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programında yaşananlar karşısında sert tepki gösterdi. Aksu, katıldığı program sonrasında gördükleri ve yaşadıkları nedeniyle daha fazla dayanamadığını belirterek, Karamürsel Kaymakamına kamuoyu önünde bazı sorular yöneltti.

Aksu’nun tepkisi şu sözlerle dile getirildi:

"Sayın Karamürsel Kaymakamına kamuoyu nezdinde sormak isterim. Konuşmasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak yerine neden bayramın adını değiştirerek sadece ‘Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun’ diyor?

Neden resmi tören öncesi Atatürk ve kahraman şehitlerimiz için saygı duruşu yaptırmıyor?

Ve neden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gizli bir etkinlik gibi yeterli duyuru yapılmasını sağlamadan güreş sahasına öteleyerek boş tribünlere sözüm ona kutlama yaptırarak geçiştirmeye çalışıyor?

ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYETİN kıymetli kaymakamını bunları yapmaya yönelten düşünce nedir çok merak ediyorum?"

Aksu, tören boyunca kaymakamın mimiklerini oynatmamasını, ara ara telefonla vakit geçirmesini ve gençlerin etkinliklerine hiçbir tepki vermemesini anlayabileceğini, ancak yukarıdaki soruların cevaplarını anlayamadığını belirtti.

Bu açıklamalar, Aksu'nun sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı ve kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Birçok vatandaş ve parti üyesi, Aksu’nun bu cesur çıkışını destekledi ve Kaymakamın tutumunu eleştiren yorumlarda bulundu.

Karamürsel’de Tepkiler ve Destekler

Anıl Aksu'nun açıklamaları sonrasında, Karamürsel halkı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da konuya ilişkin görüşlerini bildirdi. Özellikle Atatürk’ü anma ve gençlik bayramının coşkusunun yaşatılması gerektiğine vurgu yapıldı. Bazı vatandaşlar, bu tür törenlerin milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini ve bu sebeple gerekli saygının gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Aksu'nun açıklamaları, yerel basında da geniş yer buldu. Karamürsel'deki diğer siyasi parti temsilcileri de konuyla ilgili görüşlerini paylaştı ve Aksu’nun tepkisini haklı bulduğunu belirtti.

Gençlerin ve Ailelerin Duyguları

Etkinlikte yer alan gençler ve aileleri de programın yeterince duyurulmadığını ve bekledikleri coşkunun sağlanamadığını dile getirdi. Gençlerin hazırladığı gösteriler ve etkinlikler için uzun süredir çalıştıklarını belirten veliler, törenin beklenilen ilgiyi görmemesinden dolayı üzüntülerini ifade etti.

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Anıl Aksu'nun açıklamaları ve yaşanan bu olaylar, önümüzdeki dönemde yerel yönetim ve kamuoyu arasında önemli tartışmalara yol açacağa benziyor. Aksu’nun yönelttiği soruların yanıtları ise merakla bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • Zafer | 21 Mayıs 2024 18:25

    O kaymakam cumhuriyetin hiçbir bayramında bayrak dahi astırmıyor. Ufacık bir bayrakla sadece protokolü yerine getiriyor.

  • Serdar YILMAZ | 20 Mayıs 2024 03:54

    Devlet adamı, devlet memuru vb gibi kavramlar mı kaldı ? Ne zaman tek adam rejimine geçildi o zaman parti adamı ve parti memuru resmileşti. Kaymakamlar , Valiler vb devlet görevlilerin çoğunluğu partizanlık yapıyor. Bu ülke iktidar değişmeden düzelmeye doğru gitmeyecek...

  • Saffet Gülnar | 19 Mayıs 2024 20:58

    Bunların 7 cibiliyeti Atatürk düşmanı başları vahdettin köşkünde kutlama yapar bunlarda ilçelerde illerde düşmanlık yaparlar 4 yıl sonra hepsini gömeceğiz bu Atatürk dusmanlarinin

BUNLARA DA BAKIN