Korkunç cinayette dava görüldü!

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, bindiği taksinin şoförü Murat Karaca'yı öldüren Mustafa G. hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Sanık, ifadesinde Karaca'nın kendisine üst perdeden konuştuğunu belirterek

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

Taksici Cinayetinin Sanığı Savunmasını Verdi: "Benimle Üst Perdeden Konuştu, Çok Sinirlendim"

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, bindiği taksinin şoförü Murat Karaca'yı öldüren Mustafa G. hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Sanık, ifadesinde Karaca'nın kendisine üst perdeden konuştuğunu belirterek, "Olayın heyecanı ve stresiyle kaç kere ateş ettiğimi hatırlamıyorum" dedi. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Olayın Ayrıntıları

14 Ekim 2023 tarihinde 4 Temmuz Mahallesi 101. Cadde'de meydana gelen olayda, Mustafa G. (38), kardeşine tokat attığı gerekçesiyle Murat Karaca'yı (42) tabancayla 8 el ateş ederek öldürdü. Karaca'ya 7 mermi isabet etti. Yokuştan kayan taksi, pikap ve kamyonete çarparak durabildi. Murat Karaca olay yerinde hayatını kaybederken, kaçan Mustafa G. polis ekiplerince yakalanarak tutuklandı.

Sanığın Geçmişi

Mustafa G.'nin 2 Haziran 2016'da Müjdat Kocabaş'ı bıçaklayarak öldürdüğü ve pandemi sürecinde şartlı tahliye ile 2020'de cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Olay Anı Kamerada

Cinayetten dakikalar önce ikili arasındaki diyalog, araç içi kamerasına yansıdı. Mustafa G.'nin, "Kemal'e niye yanlış yaptın?" diyerek Murat Karaca'yı tehdit ettiği ve Karaca'nın "Kemal benim kardeşim. Ben mi tokat attım?" şeklinde cevap verdiği görüldü.

Sanığın Savunması

Sanık Mustafa G., ifadesinde Karaca'nın kendisine üst perdeden konuştuğunu ve bu nedenle sinirlendiğini belirtti. Olay anında kaç kere ateş ettiğini hatırlamadığını söyleyen Mustafa G., Murat'ın silahı elinden almaya çalıştığını ve bu sırada silahın ateş aldığını iddia etti. Olay sırasında alkol ve uyuşturucu madde etkisinde olmadığını belirten sanık, yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu ifade etti.

İddianame ve Tanık İfadeleri

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanığın Murat Karaca'yı zorla alıkoyup tabanca ile defalarca ateş ederek öldürdüğü, bu sebeple "tasarlayarak kasten öldürme", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "6136 sayılı yasaya aykırılık" suçlarını işlediği belirtilerek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Sanığın kız arkadaşı N.Ş., olay günü Mustafa G.'nin gerilimli tavırlar sergilediğini ve belinde tabanca gördüğünü söyledi. Mustafa G.'nin kardeşi Kemal G. ise, abisinin Murat Karaca'nın 2014'te kendisine tokat attığını bildiğini ancak o tarihlerde herhangi bir kavga konusu olmadığını belirtti. Aynı taksi durağında çalışan Kadri V., Mustafa G.'nin özellikle Murat Karaca'yı çağırdığını ve araca binerek duraktan ayrıldıklarını ifade etti.

Olayla ilgili yargı süreci devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Ferhan | 04 Haziran 2024 13:36

    İnşallah dışarı çıkmaz tekrar bu ve bunun gibiler keşke idam olsa

  • Kadir | 01 Haziran 2024 13:35

    Gebersin içerde çıkınca millete bela olup canlarını almaktan çekinmeyen müotezel

BUNLARA DA BAKIN