Karşılık Haberleri

Karşılık Haberleri

Karamürsel’de deniz sezonunu  gençler açtı

 Kocaeli Büyükşehir belediye ekipleri tarafından plajların pandemi kuralları kapsamında açılmasına karşılık son hazırlıklarını bitirirken ilçenin gençleri deniz sezonunu açtılar.

Yasaklı günlerde Karamürsel-Yalova yeni sefer saatleri belli oldu

SS 27 No'lu Karamürsel Handere ve Şehir içi Minibüsçüler Kooperatifi, tam kapanma süresi boyunca Karamürsel ve Yalova karşılıklı çalışma saatleri paylaşıldı.

Kocaeli kırmızı kategoriye YÜKSELDİ!

İllerin 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık koronavirüs vaka sayılarını içeren güncel haritada Kocaeli, 100'ün üstüne çıkarak 'Çok Riskli Riskli' iller arasına girdi. 

İŞTE REZİLLİĞİN DAHA REZİL AÇIKLAMASI!

Karamürsel’de dün gündeme getirilen ve büyük bir ses getiren mahalle içerisine dökülen moloz ve asfaltlar ile alakalı olarak vatandaşın çektiği çileye daha rezil bir açıklama ile karşılık verildi.

Haftada 45 saati geçen çalışanlara ek prim

İşverenler çalışanlarına yaptırdığı fazla çalışmalara karşılık ek ücreti ödemek zorunda.

Türkiye'de buda oldu, Kayınpeder damadına aşık oldu…

Kayınpeder, damadına tutuldu. Aşk mesajlarıyla deliler gibi aşkını dile getirdi. Ancak sevgisine karşılık bulamadı. Damadını kızdırmak ve öç almak için 3 yaşındaki torununu bile oyunlarına alet etti. Şikayet üzerine kayınpeder hakkında damadına ve torununa karşı “çocuğun cinsel istismarı ve cinsel taciz” suçlarından dava açıldı. Dava dosyasına kayınpederinin damadına attığı “Seni sevdim be tosunum. Sevdim... İnsan hayatta bir kere sever, ikincisi olmaz. Sevdim seni ben deliler gibi hala da seviyorum tosunum...” gibi çok sayıda aşk mesajı da girdi. İşte İstanbul'da yaşanan ve dünya aşk tarihine geçecek olayın hikayesi...

Kredi borcu olan üniversite mezunlarına müjde !

Üniversite öğrencilerinin kredi borçlarının silinmesi ve bundan sonra da karşılıksız kredi verilmesi için kanun teklifi hazırlanıp TBMM’ye sundu.

BES Yarın Maaşlardan Kesilmeye Başlanacak

Bireysel emeklilikte otomatik katılımı öngören sistem yeni yıldan itibaren yürürlüğe girdi. Yaklaşık 2,5 milyonu memur, 1,5 milyonu özel sektör çalışanı olmak üzere toplam 4 milyon kişi 1 Nisan'dan itibaren sisteme girecek. İşte sistem hakkında bilmeniz gereken her şey...

Kandilliden Fransız Bilim Adamlarına Cevap Geldi

Fransızların 'İstanbul'da deprem basıncı en yüksek seviyede' iddiasına karşılık Kandilli'den açıklama geldi.

Karşılıksız vereceğin eşyalarla sen de bir iyilik yap!

Karamürsel’de ‘Hayır Dolabı’

Yerde gezen telefon tellerine çözüm bulan Pazarköy halkı 1,5 aydır kesik olan telefon hatlarına çözüm bekliyor

Yerde gezen telefon tellerine çözüm bulan Pazarköy halkı 1,5 aydır kesik olan telefon hatlarına çözüm bekliyor Telefon tellerinin yerlerde zarar görmemesi için çözüm bulan Karamürsel-Pazarköy mahalle halkı, kesik olan hatları için 1,5 aydır çözüm arasalar da Telekom tarafından çözüme kavuşturulmadı. Karamürsel Pazarköy Mahallesinde İstinat Duvarı yapımı sırasında yıkılan telefon tellerini yerlerden kurtarmak için mahalle muhtarı ve sakinleri ağaç dalları ve tahtalarla kaldırarak çözüm bulsalar da kesik olan telefon hattı nedeniyle, Pazarköy’de yaklaşık 1,5 aydan buyana ne internet var nede telefon. Karamürsel-Pazarköy mahallesinde istinat duvarı yapımında sökülmek zorunda olan Türk Telekom’a ait telefon direkleri nedeniyle telefon kabloların yerlerde dolaşması ve tellere zarar gelmemesi için çözüm bulduklarını dile getiren Pazarköy Muhtarı Aydın Aygün şöyle konuştu, ‘defalarca Türk Telekom Müdürlüğüne müracaat ettik, hiç kimse gelmedi bizde tellere zarar gelmesin diyerek kendimiz ağaç dallarına ve tahtalarla yerlerden kurtarmamıza karşılık 1,5 aydır telefon bu durumdan kurtulması ve de çalışmayan telefonlarımız konusunda hiçbir girişimde bulunulmaması nedeniyle mağdur durumdayız. Ev telefonlarımızı ve internetlerimizi kullanamıyoruz, cep telefonlarının da bazı yerlerde kör noktada kalması nedeniyle kullanamadıklarını dile getiren Aygün, bu konunun bir an önce giderilmesini isterken, bu sorunu acil çözüme kavuşturmalarını yetkililerden istiyorum dedi

Karamürsel Belediyesi buralara da el atsın!

Karamürsel Belediyesi buralara da el atsın! Karamürsel belediyesinin başlatmış olduğu Atatürk ve İnönü Caddesi üzerindeki görsel güzelliği ara sokaklara da göstermesi isteniyor! Karamürsel Ali Koygun sokakta bu çirkin görüntü burada yaşan ve buradan geçen vatandaşlar tarafından Karamürsel Belediye’sinin başlattığı ve yaptığı Atatürk ve İnönü Caddeleri üzerindeki binalarla işyerlerinin mantolama olayına karşılık, Karamürsel’in ara sokaklarında oturan vatandaşlar tarafından Karamürsel Belediyesi, ‘görünen yerleri yaparak güzel bir çalışma yapabilir gelin görün ki Karamürsel bu ana caddelerden ibaret değil bu ara sokaklardaki çöpler, Türklerin yaratıcılıklarını sınadıkları, özgürlüklerini gösterdikleri, seslerini duyurmak için kullandıkları yerlerden biri olan duvar yazıları, araçların gelişi güzel parkları ve bu sokaktan Cumhuriyet caddesi geçen geçit’in ışıklandırılmaması nedeniyle adeta korku tünelini andırıyor!’ Buradan her gün akşam okul çıkışı eve gitmek durumunda kalan çocuklar ve aileleri tedirgin.

Karamürsel MHP Yürüdü, Ülkü Ocakları şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim Okuttu

Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerimizin, Iğdır'da 13 polisinizin şehit edilmesi Türkiye'yi derinden sarsarken, yurt genelinde teröre tepki yürüyüşlerine karşılık Karamürsel MHP Teşkilatı Teröre tepki amaçlı yürürken, Karamürsel Ülkü Ocakları Karamürsel Merkez Camiinde şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okuttu.

Karamürsel Belediyesi Borçlarına karşılık yerlerini satıyor!

Karamürsel Belediyesi Borçlarına karşılık yerlerini satıyor! Karamürsel Belediyesi Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarına karşılık Karamürsel’deki 4 parsel yerini Sosyal Güvenlik Kurumu’na devir edecek.

1081 Nolu sandıkta ismi olmadığı halde oy kullan kişilerin oyları iptal edildi

TUTANAK TUTULDU Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1081 nolu sandıkta ismi olmadığı halde oy kullanmalarına karşılık yapılan incelemede sandıktan iki oy iptal edildi. Karamürsel Alp Anadolu Lisesinde iddiaya göre bir sandık görevlisinin bir vatandaşa bir partinin adı verilerek o partiye oy artırması ile yaşanan tartışmanın ardından Karamürsel İmam Hatip Lisesinde ise iki vatandaş cep telefonlarına oy pusulalarının fotoğraflarını çektiği iddiasıyla haklarında tutanak tutulduğu belirtildi.

Gölcük Kent Konseyin'den Karamürsel'e ziyaret.

Başkanı Dr. Metin ŞENTÜRK ve yönetim kurulu üyeler ile Karamürsel Kent Konseyi Başkanı Mesut ÇALIK ve Kent konseyi katıldı. Ev sahipliğini gerçekleştiren NARİNOĞLU, Kent Konseyi' nin önemini vurgulayarak çalışmalara bizzat itici güç olacaklarından bahsetti . Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin ŞENTÜRK, öncelikle hemşehricilik bilincinin, Karamürsellilik bilincinin oluşması gerektiğini ve çalışmalarda altyapının önemini vurguladı. Yaptıkları örnek projelerle isminden sıkça söz ettiren Gölcük Kent Konseyine, Karamürsel AB Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi Koordinatörü Levent AÇIK, merkezin çalışmalarından bir sunum gerçekleştirdikten sonra , Sayın NARİNOĞLU ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Hoş sohbetin ardından karşılıklı işbirliği ve koordinasyon ortaklığı konusunda karar alındı.

Karamürsel'de Fırtına'da Deniz'de Mahsur Kalanlar Kurtarıldı

Balıkçı zor anlar yaşadı Ereğlili balıkçılar aniden çıkan fırtınadan dolayı zor anlar yaşadı. Karamürsel iskelesi ile Balık Adasında sahile yaklaşık 30 metre kala demirleyerek denizin üstünde zor anlar yaşayan balıkçıları oldukları yerden kurtarabilmek için Karamürsel İtfaiye ekipleri bir çok girişimlerde bulunabilmelerine karşılık denizin dalgalı olması ve şiddetli rüzgarla birlikte yağan yağmur bütün çabalara karşılık etkisiz kalırken fırtınanın dinmesiyle birlikte iki kişinin bulunduğu balıkçı teknesi Karamürsel Balık Adası limanın yanaşarak rahat nefes alınmış oldu.

Merak edenlere duyurulur 'Uray'ın anlamı Belediye demek

Merak edenlere duyurulur ‘Uray’ın anlamı Belediye demek Karamürsel’deki vatandaşlardan bir çok telefon ve mail alıyoruz, Karamürsel Sahilinde bulunan eski Karamürsel belediye binasının tadilatının ardından binaya ‘URAY’ yazılmasına karşılık, vatandaşlardan aldığımız bir çok mail ve telefonlarda binayı yapan firma adını yazmış diyenler yada ne anlama geldiğini öğrenmek isteyenler için bu konuda Karamürsel halkına açıklama yapmak zorunluluğu hissettik ve URAY’ın kelime anlamı eski Türkçede BELDİYE demek. Merak edenlere duyurulur. URAY ( بلدية )

Karamürsel Belediyesi SGK Prim Borcuna Karşılık Binasını mı satacak ?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçluları 2014 listesini açıkladı. SGK verilerine göre borçlu listesinde bulunan Karamürsel Belediye’si borcuna karşılık. Karamürsel Belediyesi binasını satarak borcunu ödeyeceği iddia edildi Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) 2014 yılına ilişkin prim borçluları listesini açıkladı. SGK verilerine göre borçlu listesinde 116’ncı sırasında yer alan Karamürsel Belediyesi, borcuna karşılık Karamürsel Binasını satarak prim borcunu ödeyeceği iddia edildi.

YENİLDİK AMA EZİLMEDİK TEBRİKLER ÇOCUKLAR

Paranın güçü, 600 bin liralık bütçeli takıma karşılık 35. bin lira bütçeli takımın maçı; Karamürsel Gençlik 69, Samsun BŞB Anakent 80 Bölgesel Basketbol Ligi’ndeki Kocaeli’nin tek temsilcisi Karamürsel Gençlik Basketbol takımı kendi evinde 600 bin liralık bütçeli samsun Büyükşehir Anakent takımına karşılık 35 bin lira bütçesiyle oynadığı maçta alkışlanacak boyutta skor aldı. Karamürsel Gençlik 11 sayı farkla ve de hakemlerin kötü yönettiği maçta 69-80 yenilse de kendini ezdirmedi. Bölgesel Basketbol Liginde Karamürsel Gençlik 3. tur plaf-off ilk maçında, Samsun Büyükşehir Belediye Anakent takımına kendi sahasında 11 sayı farkla yenildi. 69-80

Karamürsel Emniyet Müdüründen Çocuk Yuvasındaki Çocuklara Jest

Polis teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü nedeniyle Karamürsel Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Karamürselli iş adamı Şirin Kaptan Turistlik Tesisleri Sahibi Erol Tosun ve Müdürü Uğur Sencer tarafından polislerle ikram edilmek üzere iki tepsi baklava ikramında bulunmalarına karşılık, Karamürsel Emniyet Müdürü Coşar Özler iki tepsi baklavaları bize değil de bunların karşılığında Karamürsel Gazi Vakfı Gazanfer Bilge Sevgi Çocuk Yuvasında kalan çocukların kullanmaları amaçlı tost makinesi ve su ısıtıcı alınarak buraya hediye edilmesi teklifine karşılık, iş adamı Erol Tosun tarafından olumlu karşılanarak alınan tost makinesi ve su ısıtıcısını Karamürsel Gazi Vakfı Gazanfer Bilge Sevgi Çocuk Yuvası Müdürü Saim Boy’ya makamında teslim etti.

Camiler haftasında, içkili lokantada kime yemek verildi !

Karamürsel şok etkisi yaratan bu haberin ardından telefonlarımız susmadığı gibi çok ilginç bir iddia ortaya çıktı, Karamürsel Belediyesinin harcamalarının arasında bulunan bir fatura da yer alan açıklama ve faturanın alındığı lokanta, faturanın üzerinde içkili lokanta ile başlayan lokantanın adının yazıldığı (adı bizde) bir lokantadan alınan bu faturanın açıklama kısmında Camiler haftası nedeniyle yemek verildiği, tutarın 1.600 liralık bu faturanın olduğunu iddia eden CHP Belediye Meclis üyelerinin açıklamalarına karşılık, ortaya ilginç iddialar çıktı.

İstanbul emniyetine saldırı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına bir şahsın saldırı giriminde bulunulduğu ve bir şahsın yerde yattığı belirtildi. Şahsın üzerinde bomba ihtimaline karşılık olay yerine uzman ekipler çağrıldı.

Lütfü Türkkan Karamürsele Ziyarette Bulundu

Milliyetçi Hareket Partisinin en aktif milletvekillerinden biri olan Lütfü Türkkan, bugünlerde yine dur durak bilmiyor. Kocaeli’yi adeta arşınlayan Türkkan, Karamürsel’de İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy ile beraber önce karamürsel’de bulunan esnafları ziyaret etti esnafın sıkıntılarını dinledi.Karamürsel esnafı Türkkan’ın bu içten ve sıcak davranışlarına karşılık aynı sıcaklıkta karşılık verdi.Daha sonra Karamürsel ilçe binasında teşkilatla bir araya gelen Türkkan. Seçim öncesi Karamürsel’de yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra genç yaşta sevdiklerini yalnız bırakan Osman Kaymaz’ın evine taziyeye gitti, başsağlığı dileklerini iletti.

Gazanfer Bilge nin vasiyeti, birileri tarafından engellendi mi ?

Geçtiğimiz hafta yer arayan ve Karamürsel merkezinde yerleşim alanlarının arasında sıkışıp kalan Karamürsel Jandarmasının Dereköy’deki Merhum Gazanfer Bilge’nin başlattığı ancak ölümüyle birlikte yaklaşık 6 yıldan buyana dokunulmayan Denizcilik Fakültesinin bir bölümü olacak olan İnşaatına talip olduğunu belirten haberimize karşılık bu konuda birçok mail aldık. Meğerse o inşaat Merhum Yardım Sever Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olan ve birçok yaptırdığı okul ve üniversitelerle tanınan Gazanfer Bilge’nin bu inşaatın bitirilmesi için o dönemin valisine, kaymakamına ve belediye başkanlarına hatta bakanlara ve ailesine vasiyet ederek bu inşaatın bitirilip Denizcilik Fakültesine teslim edilmesini istemiş.

İsmail Yıldırıma Bilgi Verilmedi mi ?

Karamürsel Belediyesi, olumsuz rapora karşılık insanların hayatını hiçe sayıyor Karamürsel kent konutta bu kadarı da olmaz denilecek bir olaya daha imza atıldı. Geçtiğimiz aylarda Belediyelerin belirlediği asansör bakım şirket yetkilileri Karamürsel Kent Konuttaki, asansörleri denetleyerek, kullanılmasında risk görülen asansörlere kırmızı etiketler yapıştırılmış, tespit edilen uygunsuzluklar giderilmeden asansörün kullanılması tehlikelidir yazılı raporu Karamürsel Belediyesine vermesine rağmen asansörlerin hala çalışması olabilecek bir faciaya davetiye çıkartıyor.

Bu duvar, çöktü çökecek !

Bu duvar, çöktü çökecek! Karamürsel Hacı Mehmet Mahallesinde bir evin istinat duvarı çöktü çökecek. Hiç kimseye zarar vermeden önlem alınsın! Karamürsel Hacı Mehmet Mahallesinde bir evin istinat duvarı hemen yanındaki Akdemir Apartmanının bodrumlarına bakan bölümü yıkıldı yıkılacak. Akdemir Apartman sakinleri odunluklarından odun veya kömür almaya korkarak girip çıkarken, yetkililere bu durumun bildirilmesine karşılık hala bir önlem alınmaması her an çökecek konumda bulunan duvar korku saçıyor.