Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Yağış Geliyor

AFAD, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, ani sel ve su baskınlarına karşı uyarılarda bulundu. Açıklamada, 'Kısa süreli yoğun yağışlar ani sellere, uzun süreli yağışlar ise akarsuların taşmasına neden olabilir.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, "Kısa süreli yoğun yağışlar ani sellere, uzun süreli yağışlar ise akarsuların taşmasına neden olabilir." ifadeleri kullanıldı.

Meteorolojik Değerlendirme

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Özellikle Marmara, Ege (Muğla hariç), Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Batı bölgelerinde ise toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor.

AFAD'dan Sel Uyarısı

AFAD, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, ani sel ve su baskınlarına karşı uyarılarda bulundu. Açıklamada, "Kısa süreli yoğun yağışlar ani sellere, uzun süreli yağışlar ise akarsuların taşmasına neden olabilir. Sellerin yıkıcı etkilerinden korunabilmek için; bölgenizin sel riskini öğrenin, sel durumunda sakin kalın, sel yatağı ve çukur bölgeleri terk edin, sel sularının içine girmeyin, elektrik kaynaklarından uzak durun. Alacağımız önlemlerle sel kaynaklı can ve mal kayıplarının önüne geçebiliriz. Afet risklerine karşı, hep birlikte!" denildi.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yağışların kuvvetli olması beklenen bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Sarı Kodlu Uyarı Yapılan İller

Bugün için sarı kodlu uyarı yapılan 15 il şunlar: Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Bolu, Eskişehir, Ankara, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Çankırı, Çorum ve Kırıkkale.

Kocaeli'nin Güncel Hava Durumu

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre Kocaeli'de yağışlı hava devam edecek. Vatandaşların, özellikle sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları önemle tavsiye edilmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN