Karamürsel'de Rekor Promosyon Anlaşması

Karamürsel'de görev yapan yaklaşık 800 eğitim çalışanının merakla beklediği maaş promosyon anlaşması sonuçlandı. Karamürsel Eğitim Çalışanlarının 3 yıllık maaş promosyon ihalesini 48 bin TL ile İş Bankası kazandı.

Karamürsel'de Rekor Promosyon Anlaşması

Karamürsel'de görev yapan yaklaşık 800 eğitim çalışanının merakla beklediği maaş promosyon anlaşması sonuçlandı. Karamürsel Eğitim Çalışanlarının 3 yıllık maaş promosyon ihalesini 48 bin TL ile İş Bankası kazandı. Bu rekor anlaşma, 12 Haziran Çarşamba günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

İhaleye kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın yanı sıra, özel bankalar Akbank, Yapı Kredi ve İş Bankası da katıldı. Uzun süren açık artırma sürecinin sonunda, Akbank ile İş Bankası arasında geçen çekişmeli yarışta kazanan İş Bankası oldu.

 

Hürriyetçi Eğitim Sendikası İlçe Temsilcisinin Açıklamaları

Hürriyetçi Eğitim Sendikası İlçe Temsilcisi Önder Kaymaz, bu rakamın oldukça iyi olduğunu belirterek, sürecin başından itibaren tüm sendika başkanlarıyla işbirliği ve dayanışma içinde hareket ettiklerini vurguladı. Kaymaz, "Promosyon sürecinde başta yetkili sendika olmak üzere tüm sendika başkanlarımızla işbirliği ve dayanışma içinde hareket ettik.

Zaman zaman toplandık, strateji belirledik. İhale günü masada Yetkili Sendika olan Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Kamuran Öğcem vardı, gözlemci olarak da Eğitimin Gücü Sendikası İlçe Başkanı Recep Mert, Eğitim Sen İlçe Başkanı Serhan Özdemir ve Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Raci Erdemil ile birlikte destek verdik. Sonuçta 48 bin gibi güzel bir rakama imza atıldı. Bu, Kocaeli'de bir rekordur. Eğitim sendikaları birlikte hareket etmiş, dayanışma göstermiş ve sonuçta kazanan eğitim çalışanları olmuştur.

İhale sürecindeki tutumları nedeniyle İş Bankası ve Akbank şube müdürlerine teşekkür ediyorum. Ayrıca, Hürriyetçi Eğitim Sendikası İlçe Başkanı olarak başta Sayın Kamuran Öğcem'e, Sayın Recep Mert'e, Sayın Serhan Özdemir'e ve Sayın Raci Erdemil'e teşekkür ediyor, özlük haklarımızla ilgili konularda bu dayanışmanın artarak devam etmesini diliyorum," dedi.

 

Promosyon Ücretleri 20 Temmuz'da Hesaplarda

Karamürsel eğitim çalışanlarının promosyon ücretlerinin 20 Temmuz'da hesaplarına geçeceği öğrenildi. Bu rekor promosyon anlaşması, eğitim çalışanlarının yüzünü güldürdü ve sendikalar arasındaki işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bakmadan Geçme