CHP Kocaeli İl Başkanlığı Basın Toplantısında Soruları Yanıtladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında, yerel seçimlerin ardından yapılan değerlendirmeler ve çeşitli konulara ilişkin sorular yanıtlandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Yerel Seçimler Sonrası Değerlendirmeler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında, yerel seçimlerin ardından yapılan değerlendirmeler ve çeşitli konulara ilişkin sorular yanıtlandı. Toplantı, Derince Yelken Kafe'de gerçekleşti ve basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılandı.

Katılımcılar ve Açılış Konuşması

Toplantıya CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Muhip Kanko ve Nail Çiler, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ve CHP Kocaeli İl Yönetimi katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Bülent Sarı, emekliler için düzenlenecek miting hakkında bilgi vererek, "Emekliler mitingi 30 Haziran’da Gebze’de planlandı. Çalışanlarımızın, emeklinin, gencin sesi olmaya devam ediyoruz. Türkiye’de de Kocaeli’de de birinci parti olmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Yerel Yönetimlerin Çalışmaları

Bülent Sarı, Karamürsel ve Derince belediyelerinin seçimi kazandıktan sonra önemli adımlar attığını belirtti. Sarı, "Haftasonu danışma kurulumuz var. İlçe danışmalarımız bitti, üyelerimizin taleplerini aldık ve dinledik. Yol çalışmalarımız için de danışma kurulumuz önemli olacak" şeklinde konuştu.

Sorular ve Yanıtlar

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarı, İzmit Belediyesi'ne ait Gülümse Kafe’de neden organizasyon yapılmadığı sorusuna, "Gülümse Kafe’de de yapacağız ama bu bir mesajdı. Bir dahaki kahvaltıyı da Körfez’de yapacağız" yanıtını verdi. Fatma Kaplan Hürriyet’in büyükşehir belediye başkan adaylığı hakkında ise, "Fatma Hanım çok kıymetli bir belediye başkanımız. Sertif Başkanımız da, Ahmet Başkanımız da çok kıymetli belediye başkanlarımız. Gelecek seçim için hepsi büyükşehir adaylığına hazır olacaktır" dedi.

Derince Seçim Tartışmaları

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, yerel seçimlerde yaşanan tartışmalar hakkında, "Ben hayatım boyunca geriye bakmam, hep ileriye bakarım. Sonuç olarak kazandığımız bir seçim var. Bundan sonra örgütümüzle el ele vererek halka nasıl hizmet ederiz bunu düşüneceğiz" dedi.

Sokak Hayvanları Sorunu

Sokak hayvanları sorunuyla ilgili konuşan Sertif Gökçe, "Konuyu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclisine taşıyacağız. İlçeler arasında hayvan geçişleri oluyor ve bu, ilçe olarak alınabilecek kararlarla çözülemez. Hayvan barınakları açılarak, kısırlaştırma işlemleri düzenli yapılmalı" dedi. Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ise, "Kısırlaştırmaktan başka çözüm yok ama bunun da düzenli yapılması gerekiyor. Hayvanların yer değiştirmesi sıkıntılı bir durum" ifadelerinde bulundu.

Üye Artışı ve Gelecek Planları

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, partiye yeni üye kazandırma çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Yaklaşık 5-7 bin üye artışımız var. Yeni tüzük kurultayından sonra yeni bir üye formatı olacak" dedi.

Lütfü Türkkan'ın CHP'ye Geçme İhtimali

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın CHP’ye geçme ihtimali hakkında, "Genel Başkanımızla yakın ilişkileri olduğunu biliyorsunuz. Ama bununla ilgili bir gelişme yok" şeklinde konuştu.

Deprem Hazırlıkları

Yıldızlı, Kocaeli'nin deprem hazırlıkları hakkında, "Deprem, partileri ayırmaz. Büyük Marmara depremine hazırlanmalıyız. Görev sürem bitene kadar merkezi hükümete ve büyükşehire adım attıracağız. Kocaeli’nin yapı stoğunun değişmesi için hızlı adımlar atılması gerekiyor" dedi.

CHP Kocaeli İl Başkanlığı'nın düzenlediği bu basın toplantısı, yerel seçimlerin ardından yapılan çalışmalar ve gelecekteki planlar hakkında önemli bilgiler sundu. Parti yetkilileri, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı sergiledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN