Talim ve Terbiye Kurulu Yeni Müfredatı Onayladı

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş ve önerilerin titizlikle değerlendirildiğini belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Talim ve Terbiye Kurulu Yeni Müfredatı Onayladı

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş ve önerilerin titizlikle değerlendirildiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) uzun süren çalışmaları sonucunda, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen yeni müfredat değişikliği adımı atıldı. Bu yeni müfredat, beceri odaklı ve sadeleştirilmiş içeriklerle, öğrencilerin derinlemesine öğrenmelerini sağlayacak yaklaşımlar içeriyor. 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylandı.

Müfredatın Onay Süreci

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, müfredat taslağı için iletilen tüm görüş ve önerilerin, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda değerlendirildiğini ve öğretim programlarına yansıtıldığını ifade etti. Demirli, 26 Nisan'da kamuoyuna sunulan müfredat taslağının, 10 Mayıs'a kadar askıda kaldığını ve bu süreçte 67 bin 284 görüş ve öneri toplandığını belirtti. Taslak, 1 milyon 662 bin 780 kez görüntülendi.

Gelen Görüşler ve Değerlendirme Süreci

Prof. Dr. Demirli, gelen görüşlerin %58'inin öğretmenlerden, %42'sinin ise sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ve eğitimin diğer paydaşlarından geldiğini bildirdi. Demirli, askı sürecinin tamamlanmasının ardından, bu görüş ve önerilerin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı komisyonları ve ilgili genel müdürlüklerle paylaşıldığını ve bu doğrultuda bazı genel tashihlerin yapıldığını söyledi.

Yeni Müfredatın Uygulama Süreci

Yeni müfredat, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacak. Onaylanan öğretim programlarına, makam onayının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

Son Onay ve Gelecek Adımlar

Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanan yeni müfredat, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in onayına sunulacak. Bakan Yusuf Tekin'in onay vermesi halinde, süreç hızla işlemeye devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Serdar YILMAZ | 25 Mayıs 2024 02:43

    Afedersiniz ama bu eğitim değil! Maarif modeliymiş... PEH... Resmen eğitimi bitirmeye yönelik açık açık atılan bir adım. Cahil nesil yetiştirme yolunda ilerliyorlar..

BUNLARA DA BAKIN