Savaşı Haberleri

Savaşı Haberleri

Yunus Emre Katı, Bağımsızlık Günü'nü kutladı

DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Yunus Emre Katı, Bosna Hersek'in Bağımsızlık Günü'nü kutladı.

Bir milletin kaderi bugün değişti

Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlatacak ve Cumhuriyete giden yolda önemli adımlar atılmasını sağlayacak Büyük Millet Meclisi, 103 yıl önce açıldı. Ulu Önder Atatürk, bu anlamlı günü çocuklara armağan etti.

Karamürsel'de defalarca bıçaklanan kadın yaşam savaşı veriyor

Karamürsel'de defalarca bıçaklanan kadın boş arazide ölüme terk edilmiş halde bulundu.

İşte yeni dönemin bütün detayları

Koronavirüsle mücadelede yeni dönemi anlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan vatandaşlara uyarı: Tehdit ortadan kalkmadı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!

99 yıl önce Samsun’a çıkan Ulu Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yaktı. Bugün milyonlar, Ata’nın açtığı yolda aynı coşkuyla yürüyor.

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 nolu Şube Başkanlığı basın açıklaması

Değerli Kamuoyu ve saygıdeğer basın mensupları: MEB nın öğretmenlerle olan savaşının bu yeni bölümünde paylaşılan fragmana bakarsak

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun

98 yıl önce Samsun’a çıkan Ulu Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yaktı. Bugün milyonlar, Ata’nın açtığı yolda aynı coşkuyla yürüyor

Son dakika Almanya’da bir kent boşaltılıyor

Almanya'nın Hannover kentinde yaşayan yaklaşık 50 bin kişi, bugün yerel saatle 09:00'da (TSİ 10:00) tahliye edilmeye başlandı. Gerekçe ise II. Dünya Savaşı'ndan kalan bombalar.

Genç itfaiyeci yaşam savaşını kaybetti

Karamürsel'de geçtiğimiz hafta gece geç saatlerde meydana gelen intihar olayında bir kişi kendi üzerine benzin dökerek kendisini yakmıştı.

Nükleer savaş, Cuma günü başlayabilir

ABD ile Rusya arasında gittikçe gerilen ilişkilerde durum nükleer boyutlara ulaştı.

Türk Ordusu 500 yıl sonra aynı yerde mücadele veriyor!

TSK, Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlattı. Bugün, yani 24 Ağustos'un tarihte önemli bir yeri daha var.

ALİ KANGAL' IN, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Çanakkale Savaşı birlik beraberliğin; milli şuurun; tek yürek olabilmenin; vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze almanın bütün dünyaya en çarpıcı, en anlamlı örneğini göstermiştir.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale'yi Tanıyalım

Yarın 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı... Tarihimiz açısından önemli zaferlerden biri olan Çanakkale, Çanakkale Savaşı ve Çanakkale Şehitleri ile ilgili bütün bilgileri sizler için toparladık.

6 yaşındaki çocuk camdan düştü

6 yaşındaki çocuk camdan düştü Kocaeli'nin Karamürsel İlçesinde ikinci kattaki evlerinin penceresinden düşen 6 yaşındaki çocuk, yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor Kocaeli'nin Karamürsel İlçesinde üzücü bir olay meydana geldi. Ahmet ve Çağla Karayaka'nın biricik kızları 6 yaşında olan Duru Karayaka Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Bulvarın 9/2 adresindeki apartmanın 2. katındaki evin çamından aşağıya düştü. 112 ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra İzmit Medical Park Hastanesinde ameliyata alınan Duru Karayaka yoğun bakıma alındı.

Avukat Beytullah Uslu Yaşam Savaşını Kaybetti

Kocaeli'de çok büyük bir kesim tarafından tanınan isimlerden olan Avukat Beytullah Uslu, 22 Haziran akşamı Fevziye Camii'nden teravih namazını kıldıktan sonra evine gitmek istediği sırada trafik kazası geçirmişti. Bu helim kaza sonrasında ağır yaralanan Beytullah Uslu, hemen ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Durumunun ağır olan Beytullah Uslu'nun tedavisine hastanenin yoğun bakım servisinde o günden bu yana tedavi görüyordu. Beytullah Uslu, bugün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Evli ve 2 çocuk babası olan Uslu'nun cenazesi yarın(pazar) öğle namazını müteakip Fevziye Camii'nde kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecektir.

Karamürsel kurtuluş şenlikleri başlıyor

Karamürsel’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü kutlama hazırlıkları tamamlandı. Bu yıl kutlama etkinlikleri kapsamında 4 Temmuz 2015 Cumartesi günü saat 10.00’da Amiral Karamürsel Alp’in kabrine şükran ziyareti yapılacak, ilçe müftülüğü görevlileri tarafından dua okunacak. Saat 10.30’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. HALK İFTARI 4 Temmuz Kurtuluş Şenlikleri etkinlikleri kapsamında bu yıl halk iftarı düzenlenecek. İlhan Çınar alanında gerçekleştirilecek olan etkinlikte 5 bin kişiye iftar verilecek. “4 Temmuz Kahramanlık Destanının Yazıldığı Gündür” Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel’İn düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Başkan Yıldırım mesajında “Bu tarihi günde Karamürsel’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutluyoruz. Günümüzden tam 94 yıl önce misak-i milli sınırları içerisinde ve Karamürsel’de kahraman ecdadımız ölüm-kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmandan temizlediler.

İşte Meclis'te ilk 2 tur oylama sonuçları

TAKTİK SAVAŞLARI YARINKİ TURDA Partilerin Meclis Başkanlığı için taktik savaşını yarınki turlarda yapması bekleniyor. Teknik olarak AK Parti'nin 60'a yakın milletvekilini üçüncü turda HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat'a yönlendirip CHP'li Deniz Baykal'ı dördüncü turda saf dışı bırakma olanağı bulunuyor. Bu durumda son tura AK Parti ve HDP'li aday kalacağından ve MHP'liler Fırat'a oy vermeyeceğinden Yılmaz'ın kazanma şansı olabilecek.

KARAMÜRSEL GEMİSİ İSTANBUL'UN FETHİNDE KULLANILDI

Kara Mürsel Alp Kocaeli Tarihi Sempozyumu-2, birbirinden ilginç ve önemli tarihi gerçeklerin aktarıldığı oturumlarla kent tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Başkanlığını Prof. Dr. Yücel Öztürk'ün yaptığı Piri Reis Salon'unda gerçekleştirilen oturumda ise Osmanlı Donanması'nın en önemli gemisi olan Karamürsel Gemisi hakkında az bilinen önemli bilgiler katılımcılara sunuldu. Karamürsel Gemisi'nin birçok önemli savaşta kullanıldığını dile getiren Koca, İstanbul'un fethi başta olmak üzere Malta Kalesi Kuşatması, Mercidabık Savaşı, Kıbrıs Seferi, Avusturya Savaşı gibi birçok savaş ve kuşatmada Karamürsel gemisinin Osmanlı'ya hizmet verdiğini aktardı.