Katılımcılar Haberleri

Katılımcılar Haberleri

Karamürselli büyük yetenekler Fransa'da

Karamürsel Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrenci ve öğretmenleri, İspanya'nın Cullera Belediyesi'nin koordinatörlüğünde yürütülen Gastronomia K220 Erasmus projesinin bir parçası olarak Fransa'nın Corsica-Ajaccio kentinde proje faaliyetlerini gerçekleştirdi.

Alp Anadolu Lisesi'nden muhteşem Yeşilay Haftası Programı

Karamürsel ilçesinde, Yeşilay Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karamürsel Alp Anadolu Lisesi tarafından Kaymakam Hikmet Özbağçı İlkokulu'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

HAYDE KARAMÜRSEL TREKKİNG VE DOĞA SEVENLER PAZAR GÜNÜ BULUŞUYOR

HAYDE KARAMÜRSEL TREKKİNG VE DOĞA SEVENLER PAZAR GÜNÜ BULUŞUYOR Karamürsel'de uluslararası standartlardaki doğa yürüyüş parkurlarının tanıtımı amacıyla Karamürsel Kamu Kurumlarını Kalkındırma Derneği, İlçe Spor Müdürlüğü ve Kapam işbirliğiyle doğa yürüyüşü gerçekleştiriyor. 15 km lik eşsiz manzaraya sahip parkur,Tahtalı Mahallesinden başlayıp Senaiye mahallesinde en geç 11:00 gibi son bulacaktır. Yürüyüş sonunda bizleri eşsiz bir köy kahvaltısı bekliyor olacak. Ulaşım ve kahvaltı dahil 10 TL ücreti olan yürüyüş için arabalar 22 Kasım Pazar sabah saat 07:00 da Karamürsel Hükümet Konağı önünden kalkacaktır. Katılmak isteyenlerin gün içerisinde 0544 902 29 09 numaralı telefona isimlerini yazdırması gerekiyor. KATILIMCILARIN UYMASI GEREKEN KURALLAR ? - Ekip rehber ve artçıların talimatlarına uymak zorundadır. - Ekip aynı anda yürümeye başlar ve mola verir. Herkes ekibin temposuna uymak zorundadır. - Sırt çantası,içerisinde pet şişe su ve yedek eşya bulundurmanız yararınıza olacaktır. Tüm doğa ve sporseverleri bekliyoruz..

TÜBİTAK Karamürsel'de seminer verdi

TÜBİTAK Karamürsel'de seminer verdi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) önümüzdeki günlerde açılışı başlayacak olan destek programlarıyla ilgili öğretmenlere ve kamu personellerine bilgilendirme amacıyla seminer verdi. TÜBİTAK, önümüzdeki günlerde açılışı başlayacak olan destek programlarıyla ilgili öğretmenlere ve kamu personellerine bilgilendirme amacıyla seminer verdi. Karamürsel Kültür Merkezi’nde yapılan seminere, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, okul müdürleri, kamu kurumlarının proje sorumluları ve öğretmenler katıldı. Soru cevap şeklinde devam eden ve yaklaşık iki saat süren toplantının ardından Kaymakam Ahmet Narinoğlu katılımcılara teşekkür etti.

Karamürsel'de İşaret Dili , İlk Yardım ve Diksiyon Kursu

Kaymakam Ahmet Narinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kursların Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açıldığını söyledi. Karamürsel Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi ve Dr. Pembe Müjgan Calp Gökçora Anadolu Meslek Lisesi'nde başlayan kurslara kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Narinoğlu, en büyük yatırımın, insanın kendisine yaptığı yatırım olduğunu belirterek, katılımcılara başarılar diledi. Narinoğlu, başarılı olan kursiyerlere eğitimler sonunda sertifika verileceğini kaydetti.

Karamürsel'de "Naat Okuma" Yarışması düzenlendi.

İlçe Müftülüğü ve Din Görevlileri Derneği tarafından Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, öğrenciler tarafından naat okundu. Yarışmada birinci olan öğrencilere, İlçe Müftülüğünce çeyrek altın verildi, katılımcılara helva dağıtıldı. Programa, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Ali karacan, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, Karamürsel Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Türk Kızılayı Karamürsel Şube Başkanı Yusuf Alemdar da katıldı.

KARAMÜRSEL GEMİSİ İSTANBUL'UN FETHİNDE KULLANILDI

Kara Mürsel Alp Kocaeli Tarihi Sempozyumu-2, birbirinden ilginç ve önemli tarihi gerçeklerin aktarıldığı oturumlarla kent tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Başkanlığını Prof. Dr. Yücel Öztürk'ün yaptığı Piri Reis Salon'unda gerçekleştirilen oturumda ise Osmanlı Donanması'nın en önemli gemisi olan Karamürsel Gemisi hakkında az bilinen önemli bilgiler katılımcılara sunuldu. Karamürsel Gemisi'nin birçok önemli savaşta kullanıldığını dile getiren Koca, İstanbul'un fethi başta olmak üzere Malta Kalesi Kuşatması, Mercidabık Savaşı, Kıbrıs Seferi, Avusturya Savaşı gibi birçok savaş ve kuşatmada Karamürsel gemisinin Osmanlı'ya hizmet verdiğini aktardı.

KARAMÜRSEL'DE 1098 KİŞİ KATILDI

1098 KİŞİ KATILDI Eğitimler Karamürsel’de yer alan ortaokullar ve kış Kuran kurslarında öğrenim gören bin 98 kişiye verildi. Yeterli ve dengeli beslenme eğitimi 31 seansta uygulandı. Seminerlerde; obezite, yaşam kalitesi, güvenli gıda tüketimi ve beslenme gibi pek çok konuya değinildi. Eğitimler sırasında katılımcılara konu ile ilgili kitapçık ve broşürler dağıtıldı.