Din Görevlileri Haberleri

Din Görevlileri Haberleri

1 Mart Vapur Faciası Şehitleri Karamürsel'de dualar ile Anıldı

Karamürsel Vapur İskelesi meydanında düzenlenen törenle, 1 Mart 1958 tarihinde İzmit-Karamürsel arasında sefer yapan Üsküdar Vapuru'nun İzmit Körfezi'nde fırtınaya yakalanarak batması sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.

Karamürsel’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi

Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda ilk olarak İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir,

Karamürsel'de Camiler ve Din görevlileri haftası kutlandı

Karamürsel İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu gün gerçekleşti.

Camiler Haftası Başlıyor

1-7 Ekim tarihlerini kapsayan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, bugün başlıyor. İlk program bugün Darıca’da gerçekleştirilecek."

CHP Karamürsel Belediyesi Meclis Grubu adına Ahmet Çalık;

‘Din görevlilerine İçkili Lokanta da yemek vermek bir Belediye Başkanına yakışmamıştır’

Şehit Öğretmenler İçin Mevlit Okutuldu

Şehit Öğretmenler İçin Mevlit Okutuldu Karamürsel İlçe Müftülüğü tarafından şehit öğretmenler için Karamürsel merkez Camiinde mevlit okutuldu. Karamürsel’de 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde, şehit öğretmenler için mevlit okutuldu. Karamürsel Merkez Çarşı Camii’nde Akşam namazının ardından düzenlenen mevlit programında konuşan Karamürsel İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, öğretmenlerin kutsal bir görevi ifa ettiğini söyledi. Müftülüğe bağlı din görevlilerince okunan Mevlid-i Şerif ve Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okuduğu ilahilerinin ardından, hatim duası Karamürsel İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük tarafından yapıldı. Okunan Mevlid-i Şerif’e Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Durna, Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Cami çıkışında, vatandaşlara gül suyu ve lokum dağıtıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Karamürsel'de Başladı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Karamürsel'de Başladı Karamürsel Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' başlatıldı. Karamürsel Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan konuşmacı olarak katılarak ‘Cami ve Namazla Arınma’ adlı konferansı verdi.

Karamürsel Ereğli'deki Balık Festivali'nde 6 Bin Kişiye Balık- Ekmek Ziyafeti

Karamürsel Ereğli'deki Balık Festivali'nde 6 Bin Kişiye Balık- Ekmek Ziyafeti Karamürsel’in balıkçı kasabası Ereğli'de av yasağının yarın gece yarısı sona erecek olması nedeniyle düzenlenen geleneksel ‘Ereğli Balık Festivali’nde 6 bin kişiye balık ekmek ziyafeti verildi. Karamürsel’in balıkçı kasabası Ereğli’de av yasağının yarın gece yarısı sona erecek olması nedeniyle düzenlenen geleneksel ‘Ereğli Balık Festivali’nde 6 bin kişiye balık ekmek ziyafeti verildi. Karamürsel Belediyesi'nin bu yıl 8'ncisini düzenlediği Balık Festivaline Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Coşar Özler, Karamürsel Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı A.Tuncay Sagun A.Tuncay Sagun ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 15 Nisan'da başlayan ve yarın gece yarısı sona erecek olan av yasağı öncesi Ereğli sahilinde yakılan mangallarda 6 bin kişilik ithal uskumru kızartılıp ekmek arası yapılarak halka dağıtıldı. Bu yıl balığın bol olacağını söyleyen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, ‘Ereğlililer balık avıyla ekonomik gelir sağlıyor. Ancak biz denizlerimizi şu anki teknolojiye göre yeterince kullanmıyoruz. Göstergeler bu sene balığın çok olacağını söylüyor. Umarım bu yıl sofralarımız balıkla dolu olur’ diye konuştu. Her yıl büyük keyifle festivalde balık yediklerini söyleyen vatandaşlardan Nazan Baş, ‘Karamürsel’de geleneksel hale gelen balık festivali çok keyifli geçiyor. Bu yıl balığın bol olacağını umut ediyoruz. İnşallah balıkçılarımız denizlerden bereketli dönerler’ derken, Burhan Yılmaz da, ‘Balık avı öncesinde bu etkinlik bizi çok mutlu ediyor. Yarın balıkçılar denize açılacak. Bu yıl ki balık sezonunun hayırlı olmasını ve bol balıklı geçmesini diliyorum’ dedi. Balık ekmek ikramının ardından, balık sezonunun bereketli geçmesi için Ereğli Çankaya Kıraathanesinde Karamürsel İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından dualar okundu. Bu arada ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle yapılması planlanan ‘Yusuf Güney’ halk konseri iptal edildi.

İsmail Yıldırım 'Vaat Değil verdiği Sözü tutsun'

İsmail Yıldırım 'Vaat Değil verdiği Sözü tutsun' Yaklaşık 5 ay önce CHP’li Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri tarafından Karamürsel Belediyesinin 2014 Yılı Bütçe hesaplarından ortaya çıkartılan iddia da; Karamürsel Belediyesi tarafından Din Görevlileri ve Camiler Haftasında din görevlilerine alkollü bir lokantada yemek verilmesi gündeme gelmiş ancak aradan geçen yaklaşık 5 ay olmasına

Karamürsel'de Deprem Şehitleri Mezarları Başında Anıldı

Karamürsel'de Deprem Şehitleri Mezarları Başında Anıldı Marmara depreminin 16. yıl dönümünde, Karamürsel Yeni Mezarlıktaki Deprem Şehitliği'nde, yakınlarını kaybedenler için anma ve mevlit programı düzenlendi. Marmara depreminin 16. yıl dönümünde, Karamürsel İlçesindeki Yeni mezarlıktaki Deprem Şehitliği’nde, yakınlarını kaybedenler için İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük ve din görevlileri tarafından dua ve kuranı kerim okundu. Karamürsel Yeni Mezarlıktaki Deprem Şehitliği'nde, 1999 Karamürsel depreminin 16. Yıldönümü dolayısıyla bir anma töreni düzenlendi. Yakınlarını kaybeden şehit aileleri mezarları ziyaret ederek İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük ve din görevlileri tarafından dua ve kuranı kerim okundu. Depremde yakınlarını kaybeden ailelerin akın ettiği mezarlıklarda, deprem şehitleri okunan dualarla bir kez daha anıldı. Programın ardından lokum dağıtıldı. Düzenlenen mevlit ve anma programında hüzün ve gözyaşı hakimdi. Törene Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cenk Bozdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Karamürsel İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, Din görevlileri, Meclis Üyeleri Siyasi İlçe Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Karamürsel'de deprem şehitleri için düzenlenen program saat 17.30 da ilçe merkez yeni camide düzenlenen mevlit programı ile devam etti.

Karamürsel'de Deprem Şehitlerimizi Bir kez Daha Rahmetle Anacağız

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve bütün Körfezi etkileyen depremin 16. yıl dönümünde Kocaeli genelinde olduğu gibi Karamürsel’de de anma programı düzenlendi. 164 kişinin hayatını kaybettiği Karamürsel’de anma programı 17 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00’de İlçe yeni mezarlıkta yapılacak. Program deprem şehitlerinin mezarı başında Karamürsel Müftülüğü din görevlileri tarafından yapılacak dua ile başlayacak. Ardından ikindi namazından sonra merkez yeni camiinde deprem şehitleri için mevlid-i şerif okutulacak. İlçe yeni mezarlığındaki anma programına katılacak vatandaşlar için Karamürsel Belediyesince saat 10.00 ile 10:30 arasında İlhan Çınar alanından otobüs kaldırılacak. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, 1999 yılında yaşanan asrın depreminde yaşamlarını yitiren deprem şehitlerini rahmetle andıklarını belirterek, depremde yaşamlarını yitirenlerin yakınlarının acılarını paylaşmak için tüm ilçe halkını anma programına davet etti.

Açıklama ne zaman yapılacak ?

CHP’li Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri tarafından Karamürsel Belediyesinin 2014 Yılı Bütçe hesapları incelendiğinde ortaya çıkartılan iddia da; Karamürsel Belediyesi tarafından Din Görevlileri ve Camiler Haftasında din görevlilerine alkollü bir lokantada yemek verilmesi gündeme gelmiş ancak aradan geçen yaklaşık 4 aydır hiçbir şekilde açıklama yapılmadı.

Avcıköy´de 81 yıllık geleneksel pilav günü etkinliği

Avcıköy´de 81 yıllık geleneksel pilav günü etkinliği Karamürsel Avcı Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği tarafından 1924 yılından buyana 81 yıldır geleneksel olarak düzenlenen pilav günü Hasan Pınar Piknik alanında gerçekleştirildi. Karamürsel Avcı Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği tarafından 1924 yılından buyana 81 yıldır geleneksel olarak düzenlenen pilav günü Hasan Pınar Piknik alanında gerçekleştirildi. Avcı Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Tuncay Çetinbaş ve yönetimi öncülüğünde organize edilen pilav gününde ilçe müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından dualar okundu. Dernek Başkanı Tuncay Çetinbaş, yaptığı konuşmada, ‘bu bizlere dedelerimizden, babalarımızdan süre gelen bir gelenek, bizler ve bizlerden sonraki nesiller bu geleneği sonuna kadar devam ettirecek’ dedi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı geleneksel pilav günü etkinliğine katılanlar havanın ve doğanın tadını geç saatlere kadar çıkartma fırsatını da buldular.

İlçemiz'de Aziz Kaya Tarafından Erva Kuruyemiş açıldı

Karamürsel’in tanınmış simalarından Aziz Kaya tarafından Erva Kuruyemiş açıldı. İşyerinin açılışına katılan davetlilerle yakından ilgilenen Kaya ve ailesi Karamürsel halkına en iyi ve kaliteli hizmeti vermek amacıyla Erva Kuruyemişi açtıklarını söyledi. Din görevlilerinin yaptığı duaların ardından Erva Kuruyemiş’in açılışına katılan misafirlere şerbet ve lokum ikram edildi.

İçkili Lokantada İmamlara Verilen Yemeğin Faturasını Unutmadık, Unutturmayacağız

CHP’li Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri tarafından Karamürsel Belediyesinin 2014 Yılı Bütçe hesapları incelendiğinde ortaya çıkartılan iddia da; Karamürsel Belediyesi tarafından Din Görevlileri ve Camiler Haftasında din görevlilerine alkollü bir lokantada yemek verilmesi gündeme gelmiş ancak aradan geçen yaklaşık 2 aydır hiçbir şekilde açıklama yapılmadı.

Ereğli Erkek Kur'an Kursu 3. Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi

Ereğli Erkek Kur'an Kursu 3. Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi Karamürsel Ereğli Erkek Kur'an Kursu 3. Hafızlık İcazet Merasimi Ereğli Merkez Camiinde yapıldı Karamürsel Ereğli Hafızlık Kur’an Kursunda Hafızlık Eğitimlerini tamamlayan 9 hafız için Ereğli Merkez Camiinde Kur’an-ı Kerim ziyafeti düzenlendi. Karamürsel Müftülüğü, Ereğli Erkek Kur’an Kursu tarafından düzenlenen programa Kocaeli İl Müftü Vekili İlyas Öztel, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İçkili Lokantadan Camiler Haftası nedeniyle alınan faturaya neden hala cevap gelmedi.?

İçkili Lokantadan Camiler Haftası nedeniyle alınan faturaya neden hala cevap gelmedi.? CHP’li Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri tarafından Karamürsel Belediyesinin 2014 Yılı Bütçe hesapları incelendiğinde ortaya çıkan iddia da; Karamürsel Belediyesi tarafından Din Görevlileri ve Camiler Haftasında din görevlilerine alkollü bir lokantada yemek verilmesi gündeme gelmişti.

Karamürsel'de "Naat Okuma" Yarışması düzenlendi.

İlçe Müftülüğü ve Din Görevlileri Derneği tarafından Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, öğrenciler tarafından naat okundu. Yarışmada birinci olan öğrencilere, İlçe Müftülüğünce çeyrek altın verildi, katılımcılara helva dağıtıldı. Programa, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Ali karacan, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, Karamürsel Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Türk Kızılayı Karamürsel Şube Başkanı Yusuf Alemdar da katıldı.

Üsküdar Vapuru Şehitlerimizi Andık

Üsküdar Vapuru Şehitlerimizi Andık Kara günümüz 1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası sefer yapan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezi’nde fırtınaya tutularak batması sonucu şehit olan 76’sı öğrenci toplam 272 kişi için, Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma töreni düzenlendiı.İlçe Müftülüğü ve din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve dua okunduktansonra.

Büyük Acımız Üsküdar Vapuru Şehitlerini Anılıyor

Büyük Acımız Üsküdar Vapuru Şehitleri Anılıyor. 1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası çalışan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezinde fırtınaya tutularak batması sonucu boğularak yaşamlarını yitiren 76’sı öğrenci toplam 272 kişi için, Karamürsel’de 1 Mart Pazar günü saat 10.30 da Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma programı yapılacak. Karamürsel Belediyesi tarafından düzenlenen, anma töreninde İlçe Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunup, dualar okunacak. Karamürsel Belediyesince bu elim kazanın 57. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine ilçe protokolü ve bu faciada yakınlarını kaybeden ilçe halkı katılacak.