Cengiz Holding Haberleri

Cengiz Holding Haberleri

Seçime aylar kala bu acele nedir ?

Önce Cengiz Enerji, ardından Galata Wind, şimdi ise Daven Enerji... Karamürsel, rüzgar türbini projelerinin paratoneri oldu. İki firmanın ardından Daven Enerji de Kandıra’ya RES kurmaya hazırlanıyor.

Karamürsel'e 10 RES Türbini daha yapılacak

Bilindiği üzere, Karamürsel ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesiyle ilgili halkın çeşitli şikayetleri bulunmaktadır. Bu projenin mahkeme tarafından 3 kez iptal edilmesinin ardından

Orman ve Doğa katliamına engel olunulamıyor!

Karamürsel'de, kayın ormanları ve göçmen kuşların göç yolları katledilerek yapılan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projeleriyle ilgili raporlar ve mahkeme kararları yok sayılmış, doğa severlerin itirazlarına rağmen projeler onaylanmıştır. Çalışmaların Uygun Yerlerde Yapılması Gerekliliği Kocaeli ve Bursa bölgelerinde yapılacak RES projelerinin doğru yerlere ve olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarına uygun olarak yapılması gereklidir. Doğa ve hayvanlara zarar vermeden çalışmaların gerçekleştirilmesi önemlidir.

Çevre katliamı durdurulamıyor!

Samanlı Dağları’nda, Cengiz Holding tarafından yürütülen Karamürsel RES projesine karşı Kayınormanı Derneği ve çevreciler tarafından açılan iki davayı da sonuçlandıran Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Karamürsel RES projesi için verilen ”ÇED olumlu” kararını iptal etti.

İsmail Yıldırım kaçak RES leri ne zaman yıkacak ?

RES projesi ikinci kez iptal edildi! Karamürsel’de yapımı devam eden, RES projesi ikinci kez iptal edildi. Kararda, projenin kuşları, orman ekosistemi tehdit ettiği ve mevcut imar planlarına aykırı olduğu belirtildi. Gelen raporlar sonrası gözler Karamürsel Belediyesi İsmail Yıldırım'a çevrildi. Yıldırım'ın gelen kararla projenin kuşları, orman ekosistemi tehdit ettiği ve mevcut imar planlarına aykırı olduğu belirtilmesine rağmen doğa katliamına müdahale etmesi bekleniyor.