Seçime aylar kala bu acele nedir ?

Önce Cengiz Enerji, ardından Galata Wind, şimdi ise Daven Enerji... Karamürsel, rüzgar türbini projelerinin paratoneri oldu. İki firmanın ardından Daven Enerji de Kandıra'ya RES kurmaya hazırlanıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

Son 4 yıl içerisinde projesi 3 kez iptal edilen ve projede değişikliğe gidilen Karamürsel RES’te, projeyi Cengiz Enerji’nin yürütmeye başlamasının ardından Karamürsel’de yeni bir RES projesi için daha hazırlıklar başlamıştı. Galata Wind’in başladığı, 10 adet türbinin dikileceği 650 milyon liralık projenin ardından ise Karamürsel’e bir RES projesi daha geliyor.

8 YENİ TÜRBİN DAHA GELİYOR

Geçtiğimiz 1 yıldan bu yana 3 ayrı RES projesinin odağı olan Kararmürsel’de, yeni yapılması planlanan RES projesi kapsamında ise 5 MWm/5 MWe kurulu güçte 8 adet türbin yapılacak. Daven Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin yapacağı türbin projesi kapsamında, RES projesinin toplam kurulu gücü 40 MWm/40 MWe olacak.

520 MİLYON LİRA TUTACAK

Kurulacak türbinler ile toplam yılda 160 milyon kWh elektrik üretimi gerçekleştirilmesi planlanan proje, 520 milyon liraya mal olacak. Projenin arazi hazırlık ve inşaat çalışmaları kapsamında 50 kişi, Iişletme aşamasında ise 4 işletme personeli, 1 müdür, 7 güvenlik ve 2 bakım elemanı olmak üzere toplam 14 kişinin çalıştırılması planlanıyor. Söz konusu RES projesinin ÇED toplantısı ise önümüzdeki günlerde yeri ve zamanı belirlenerek yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN