Balıklar Haberleri

Balıklar Haberleri

Karamürsel Ereğli balık halinde 12 ay taze balık var

Karamürselli balıkçılar: 12 ay taze balık var 1 Nisan’da balık sezonunun kapanmasıyla beraber yasaklı dönemlerde balıkların buzhane olduğu yönündeki yanlış algı nedeniyle üzüldüklerini ifade eden Karamürselli balıkçılar “12 ay boyunca taze balığımız var” diyor.

Karamürsel'de çevre katliamı! Ölen balıklar kıyaya vurdu!

Karamürsel'de yaşanan çevre felaketine vatandaşlar tepki gösterdi. Kıyıya vuran balıkları gören vatandaşlar yetkililere seslenerek acil bir şekilde önlem alınmasını istedi.

Karamürsel'de el konulan tonlarca balık vatandaşa dağıtıldı

Karamürsel İlçesi Ereğli mahallesinde bulunan, Ereğli balık halinde ilçe tarım müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptığı ortak denetimlerde boy yasağına uymayan tonlarca balığa elkonuldu. El konulan balıklar ilçe genelinde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Karamürsel'de suları neyin zehirlediği sonunda araştırılıyor!

Kocaeli Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü, çeşitli çevresel faktörler sebebiyle balıkların kas dokularında deformelerin oluştuğunu, bu problemlerin de insan sağlığını tehdit etmediğini tespit etti.

Marmara'nın incisi Ereğli balık hali sezona zımba gibi başladı

Marmara'nın en çok ziyaretçi alan balıkçıların gözdesi Ereğli balık hali sezona hızlı başladı. İşte yeni sezonun ilk balıkları ve fiyatları.

Balık adasına tepkiler çığ gibi büyüyor

Karamürsel Merkez'de bulunan ve ilçede küçük çapta balıkçılık yapan kişilerin günlük tuttukları balıkları sattığı, ağlarını örüp, kayıklarının tadiletını yaptığı

Marmaranın inci Ereğli balık hali

Marmara bölgesin'de balık denildiği zaman ilk akla gelen hallerden olan Ereğli balık halinde bu sabahta bir birinden çeşitli balıklar ile balıkçılar adeta şov yaptılar.

Balıkçılarımızın Başı ‘Yunus’larla Dertte

Karamürselli balıkçılar, denize attıkları ağları parçalayan yunus balıklarından dert yandı.

Yalakdere'sin de ölen balıklar ve dereden akan su incelemeye alındı.

Büyük küçük yüzlerce balığın öldüğü deredeki kirlilik nedeniyle balıkların zehirlendiği tahmin ediliyor. Karamürsel Validere Köprü Modüler Atıksu Arıtma Tesisinden Yalakdere’ye su bıraktığını daha sonra derenin önce kokmaya başladığını daha sonra da balıkların öldüğünü gördüklerini iddia eden vatandaşlar tedirginlik yaşadılar. Yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından hareket geçen Karamürsel Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancıl

Karamürsel'de Dereler zehirlendi'mi ? Balıklar Neden Ölüyor ?

Karamürsel Yalakdere’de Esrarengiz Balık Ölümleri Karamürsel Yalakdere’de yaşayan balıklar esrarengiz bir şekilde öldü. Balıkların bir anda ölümü ve suyun aniden renk değiştirerek pis bir koku yayılması vatandaşı endişelendiriyor. Balık tutulan, hayvanların susuzluğunu gideren dereyi balık ölüleriyle kahverenginde gören vatandaşlar, ‘Yetkililerden yardım bekliyoruz" dediler.

Denizlerimizde av yasağı başladı.

Denizlerimizde av yasağı başladı Denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı bu gece itibarıyla başladı. Balık av sezonu 00.00'da denizlerde başlayan genel av yasağıyla sona erdi. Karamürsel Ereğli’deki Gırgır balıkçıları, bu gece tuttukları son balıkları Ereğli Balık Hali'ne bıraktıktan sonra Ereğli Limanına çekerek gemilerinin ve ağlarının bakımlarını yapacaklar.

Kocaeli Valisi Güzeloğlu, Ereğli balık halinde mezatı başlattı

Av sezonun kapanmasına yaklaşık bir hafta kala denize açılan balıkçılar, Kocaeli'deki Ereğli Balık Hali'ne ağları dolu olarak döndü -Vali Güzeloğlu: "Bereketli bir sezon olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bereketi artarak gelen bir sezon yaşarız. Tüm vatandaşlarımızı su ürünleri tüketmelerini tavsiye ediyoruz" -Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Denetçisi İlikhan: -"Ufak balıkların yağ ve un yapılması balıkçımızın geleceğini yok ediyor" Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'nin en önemli balık satış merkezlerinden biri olan Karamürsel ilçesindeki Ereğli Balık Hali'nde mezatı başlattı.