Altınova tersaneler bölgesinde çok sayıda kişi zehirlendi

Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Tavşanlı beldesinde faaliyet gösteren bir tersanede akşam yemeği yedikten sonra fenalaşan işçiler, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Son Dakika: Tersane İşçileri Zehirlendi!

Yalova'nın Altınova ilçesinde faaliyet gösteren Tersan Tersanesi'nde öğle yemeğinde tavuk, makarna, mercimek çorbası ve sütlaç tüketen işçilerin zehirlendiği bildirildi. Tersane çalışanlarından 45 kişi, yemek sonrasında rahatsızlanarak 112 Acil Servis ekipleri tarafından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Yapılan açıklamada, hastaneye kaldırılan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuran kişi sayısının artabileceği ifade edildi. Bu olayın öncesinde Mayıs 2022'de aynı tersanede öğle yemeğinden sonra zehirlenme yaşandığı ve 140 işçinin hastaneye kaldırıldığı hatırlatıldı.

Soruşturma başlatılan olayda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, tersanelere yemek veren firmanın numunelerini incelemek üzere laboratuvara gönderdi. Ancak, geçen aylara rağmen konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı belirtildi. Olayın detayları soruşturulmaya devam ediyor.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR