Karamürsel'de Zabıta'dan Sıkı Denetim

Karamürsel'de Zabıta'dan Sıkı Denetim: Tarihi Geçmiş Ürünlere Geçit Yok

Karamürsel’de Zabıta’dan Sıkı Denetim: Tarihi Geçmiş Ürünlere Geçit Yok

Karamürsel Belediyesi Zabıta ekipleri, halk sağlığını korumak ve güvenli alışveriş ortamını sağlamak amacıyla ilçe genelindeki marketlerde rutin denetimlerini sürdürüyor. Yapılan kontrollerde son kullanma tarihi geçmiş ürünler tespit edilerek imha edildi.

Karamürsel'de Zabıta'dan Sıkı Denetim

KOCAELİ – Karamürsel Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi ve haksız kazancın önüne geçilmesi amacıyla ilçe genelindeki market ve süpermarketlerde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Hem tüketicilerin sağlığını hem de esnafın güvenli ticaretini esas alan bu denetimlerde; raflardaki ürünlerin etiket fiyatları, kasa uyumu ve özellikle son kullanma tarihleri (SKT) titizlikle incelendi.

Karamürsel'de Zabıta'dan Sıkı Denetim

Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünler İmha Edildi

Ekiplerin gerçekleştirdiği kontroller sırasında, bazı işletmelerde son kullanma tarihi geçtiği halde raflarda satışa sunulan ürünler tespit edildi. Zabıta ekipleri, halk sağlığını tehdit eden bu ürünleri tutanak altına alarak reyonlardan topladı ve güvenli bir şekilde imha işlemini gerçekleştirdi. İlgili işletmelere gerekli uyarı ve bilgilendirmeler yapıldı.

 

“Amacımız Güvenli Alışveriş Ortamı”

Karamürsel Belediyesi’nden yapılan açıklamada, denetimlerin amacının esnafla iş birliği içerisinde daha kaliteli ve güvenli bir alışveriş ortamı oluşturmak olduğu vurgulandı. Belediye yetkilileri, "Hem sağlıklı hem güvenli bir Karamürsel için çalışmalarımız aralıksız devam edecek" mesajını verdi.

Vatandaşların alışveriş yaparken ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etmeleri ve olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde Zabıta Müdürlüğü’ne başvurmaları istendi.

Karamürsel'de Zabıta'dan Sıkı Denetim

 

Bakmadan Geçme