Hastanelerde Yeni Dönem: Onaylı Randevu Uygulaması Başladı

Sağlık sisteminde önemli bir değişiklik gerçekleşiyor: Onaylı Randevu dönemi bugün başladı. Artık randevu alan kişiler, randevularını alır almaz bir gün önce akşam saat 20.00'ye kadar onaylamak zorunda.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Sağlık sisteminde önemli bir değişiklik gerçekleşiyor: Onaylı Randevu dönemi bugün başladı. Artık randevu alan kişiler, randevularını alır almaz bir gün önce akşam saat 20.00'ye kadar onaylamak zorunda. Bu süreyi kaçıranlar, aynı alanda 15 gün boyunca yeni randevu alamayacaklar.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) bünyesinde başlatılan "Onaylı Randevu" uygulamasıyla, hastalar öncelikle Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarından, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezinden randevu oluşturacaklar.

Yeni uygulamayla birlikte, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastaların randevularını onaylaması veya gelemeyeceklerini sisteme bildirmeleri gerekecek. Onay işlemi, randevu alınan kanallar üzerinden gerçekleştirilecek. İşlem yapılmayan randevular, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda, kişi tekrar randevu alabilecek, herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak.

Ancak, randevusunu onaylamış olmasına rağmen gitmeyen kişilerin aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Bununla birlikte, bu kişiler Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecekler.

Uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacaklar. Bu grup hastalar her zaman randevu alabilecekler.

Onaylı Randevu Sistemi, hastalara, hastanelere ve hekimlere zamanı verimli kullanma imkanı sunacak. İptal edilen randevuların ardından boş kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için kullanılacak. Boş kalan her randevuda, sistemden randevu alamayan ancak talep bırakmış hastalara öncelik tanınacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN