Yargı Haberleri

Yargı Haberleri

Karamürsel'de Adalet Hizmetlerine Yeni Mahkemeler Eklendi

Kocaeli'de Adalet Bakanlığı tarafından yeni mahkemelerin kurulduğu duyuruldu. Adalet Bakanlığı, yeni mahkemelerin kurulması ile ilgili genelge yayınladı. Genelge, 2024 yılında yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına yönelik olarak yapılan çalışmaları içeriyor.

Kardeş cinayetinin korkunç detayları ortaya çıktı!

Karamürsel'de 32 yaşındaki ağabeyi Murat Can Torun'u uykudayken boğazını ve cinsel organını keserek öldüren 30 yaşındaki Emre Torun'un 'Tasarlayarak canavarca hisle üst soya karşı kasten öldürme

Genel Af Hakkındaki Son Gelişmeler: 8. Hukuki Paket Tartışılıyor

Son gelişmeler, Adalet Bakanlığı bünyesinde yürütülen 8. Hukuki Paket kapsamında yakından takip ediliyor. Çalışmaların içeriği ve maddeleri üzerinde yapılan araştırmalar

Mustafa Gülbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanacak

Karamürsel’de taksi şoförü Murat Karaca’yı tabanca ile başına ateş ederek öldüren Mustafa Gülbaş’ın (43) ‘Kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacağı, şartlı tahliye koşullarını da bozması nedeniyle ayrıca ceza alacağı belirtildi.

Kocaeli geneli yeni hakim ve savcıları belli oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 1042 adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcısı adayı ile 60 idari yargı hakim adayının atama kararını Resmi Gazete'de yayımladı.

Kocaeli geneli yeni hakim ve savcıları belli oldu!

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2023 yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre Kocaeli Başsavcı Vekilliği değişirken, Kocaeli'nin yeni hakim ve savcıları belli oldu.

Kaytazdere Belediyesi Ak Partiye geçti

Yalova'nın Kaytazdere beldesi Belediye Başkanı Ali Kangal, eski Fen İşleri Müdürü Ş.D.'yi görevden almasının ardından yargıya taşıyan eski müdürün davayı kazanması sonucunda görevlendirmesinin iptal edilmesine rağmen karara uymayarak Ş.D. hakkında yeni bir görevlendirme yaptı.

Belediyeleri soyup soğana çevirmişler!

Belediyelerin ve kamu kurumlarının hurdalarını kurdukları sistemle çalarak korkunç paralar kazanan şebeke çökertildi. Karamürsel'de üst düzey kamu görevlilerinin bu şebeke ile bağlantılı olduğu ve yargılama başlamadan önce işlerinden istifa ederek aklanmaya çalıştıkları iddia edildi.

Kocaeli ve Karamürsel Cumhuriyet Başsavcıları değişti

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ferhat Kapıcı Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi. Şırnak Cumhuriyet Savcısı Hasan Pala, Karamürsel Cumhuriyet Savcılığına

Cumhuriyet Başsavcılığı İlçede en çok işlenen suçları açıkladı

Karamürsel’de en çok hangi suçlar işleniyor işte yanıtı. Kocaeli Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı 2021 yılı faaliyet raporunda Karamürsel’de en çok işlenen suç türleri yayınlandı.

Bu acıya yürek dayanmaz!

Karamürsel'de küçücük çocukları mahallede bisiklet sürerken metrelerce yükseklikten düşerek feci şekilde hayatını kaybetmesi sonucunda açılan davada yargılanan herkes beraat etti.

Dikkat o suça ortak olabilirsiniz!

Yargıtay 18. Ceza Dairesi’nden sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili önemli bir karar çıktı. Karara göre sosyal medyadaki hakaret konulu içerikleri paylaşan kullanıcı da hakaret suçu işlemiş sayıldı.

Gelen ve giden adli personel belli oldu!

Hakimler ve Savcılar Kurulu ( HSK) Birinci Dairesi, 3 bin 70 hakim ve savcıyı kapsayan Adli ve İdari Yargı 2021 yılı Ana Kararnamesi'ni tamamladı.

Karamürsel'deki "arkadaş cinayeti" davasında mütalaa

Karamürsel’de geçen yıl Kenan Tunç'u darbederek öldürdükleri iddiasıyla biri tutuklu iki sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Vicdanları sızlatan haber! Kadir Şeker'e 12 yıl hapis !!!

Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmak isterken cinayet işleyen Kadir Şeker, yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.  

İşte gelen ve giden, savcı ve hakimler

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi, adli ve idari yargı ana kararname çalışmalarını tamamladı

İşte Kocaeli genelinde terfi eden hakim ve savcılar

Çeşitli derecelerdeki görev sürelerini tamamlayan adli yargı hakimi, cumhuriyet başsavcısı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin isim listelerinden oluşan HSK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Listede Kocaeli'den 47 isim yer aldı.

Bekçiler kimlik soramaz! Karar mahkemeden çıktı

İzmir Bornova’da iki genç ve mahalle bekçileri arasındaki arbede ve küfürleşmenin yargıya taşınmasının ardından mahkemeden önemli bir karar çıktı.

Son Dakika af kapsamı genişletiliyor mu? İşte detaylar

AK Parti'nin hazırladığı ikinci yargı paketinde yer alan kamuoyunda 'af yasası' olarak bilinen infaz sisteminde uyuşturucu suçları konusunda 'kapsam' tartışması başladı.

Avukatlar artık “Ödemezsen evine haciz gelecek” derse ceza yiyecek

Yargıtay, avukat tarafından borçluya gönderilen 'Borcunu ödemezsen evinize haciz gelecek' mesajını şikayet eden vatandaşı haklı buldu. Emsal kararla,

Ali Tatar'ı ölüme götüren isim hakkında karar verildi

Yarbay Ali Tatar'ı ikinci kez ifadeye çağırarak, intiharına yol açan eski savcı ve Yargıtay üyesi Süleyman Pehlivan'a 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kocaeli'nin yeni savcı ve hakimleri belli oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri için gerçekleştirilen kura sonuçlarını açıkladı.

Emeklilere büyük müjde! Bu haber çok önemli okuyun ve paylaşın!

Tüketici Mahkemesi, bankaların, alacakları nedeniyle emeklilerin maaşından yaptıkları kesintinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Mahkeme, yapılan kesintinin iadesine ilişkin hakem heyeti kararını onarken yargılama giderlerini de bankanın üzerine bıraktı.

Kızına istismarla suçlanan baba 22 yıl hapisle yargılanıyor

14 yaşındaki kızı H.A.'ya 3 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen lastik tamircisi 44 yaşındaki K.A.'nın 22.5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasına başlandı.

Karamürsel'de Fetö/pdy Davası

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan sanık Yusuf Alperen'in yargılanmasına başlandı.

TAM LİSTE HSYK 2017 yılı ihtiyaç kararnamesiyle 1045 hakim ve savcının görev yerlerini belirledi

HSYK, adli ve idari yargıda bin 45 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. HSYK'nın internet sitesinde değişiklik listesi yayınlandı.

Karamürsel'e Yeni Hakim Ataması

HSYK, adli ve idari yargıdaki değişikleri ile Karamürsel'e yeni bir hakim ataması gerçekleşti.

Suriyeli Adam 7 aylık hamile eşini döverek öldürdü

7 aylık hamile eşini boğarak öldürmekten tutuklu yargılanan Suriyeli koca, ilk kez hakim karşısına çıktı.