Karamürseldeprem Haberleri

Karamürseldeprem Haberleri

MTA diri fay haritası ile güncel durum paylaşıldı

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yayımlanan diri fay haritasıyla birlikte, diri fay hattı üzerinde yer alan ve deprem riski taşıyan İzmit, Gölcük, Karamürsel ve Kaytazdere geneli için acil olarak hangi önlemler alınacak.

Olası bir depremde Karamürsel ve Gölcük toplanma alanlarının adresleri

Olası bir depremde Karamürsel ve Gölcük'te hangi yerlerin toplanma alanı olacağı AFAD tarafından belirlendi. İşte o toplanma alanları

Karamürsel Hayriye mahallesi hafif şekilde sallandı

Karamürsel Merkeze bağlı olan Hayriye mahallesinde ufak şiddetli bir deprem meydana geldi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan büyük İstanbul depreminin tarihini açıkladı

6.9’luk İzmir depremini 14 gün önceden haber veren ünlü Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için tarih verdi.

İstanbul’da beklenen deprem Karamürsel’i vuracak

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'da beklenen 7 büyüklüğündeki depremin karşı kıyıda Yalova, Karamürsel, Mudanya, Bandırma ve Lapseki’de de etkili olacağını söyledi. 

Karamürsel'de Deprem Şehitleri Mezarları Başında Anıldı

Karamürsel'de Deprem Şehitleri Mezarları Başında Anıldı Marmara depreminin 16. yıl dönümünde, Karamürsel Yeni Mezarlıktaki Deprem Şehitliği'nde, yakınlarını kaybedenler için anma ve mevlit programı düzenlendi. Marmara depreminin 16. yıl dönümünde, Karamürsel İlçesindeki Yeni mezarlıktaki Deprem Şehitliği’nde, yakınlarını kaybedenler için İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük ve din görevlileri tarafından dua ve kuranı kerim okundu. Karamürsel Yeni Mezarlıktaki Deprem Şehitliği'nde, 1999 Karamürsel depreminin 16. Yıldönümü dolayısıyla bir anma töreni düzenlendi. Yakınlarını kaybeden şehit aileleri mezarları ziyaret ederek İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük ve din görevlileri tarafından dua ve kuranı kerim okundu. Depremde yakınlarını kaybeden ailelerin akın ettiği mezarlıklarda, deprem şehitleri okunan dualarla bir kez daha anıldı. Programın ardından lokum dağıtıldı. Düzenlenen mevlit ve anma programında hüzün ve gözyaşı hakimdi. Törene Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cenk Bozdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Karamürsel İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, Din görevlileri, Meclis Üyeleri Siyasi İlçe Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Karamürsel'de deprem şehitleri için düzenlenen program saat 17.30 da ilçe merkez yeni camide düzenlenen mevlit programı ile devam etti.

Karamürsel'de Deprem Şehitlerimizi Bir kez Daha Rahmetle Anacağız

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve bütün Körfezi etkileyen depremin 16. yıl dönümünde Kocaeli genelinde olduğu gibi Karamürsel’de de anma programı düzenlendi. 164 kişinin hayatını kaybettiği Karamürsel’de anma programı 17 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00’de İlçe yeni mezarlıkta yapılacak. Program deprem şehitlerinin mezarı başında Karamürsel Müftülüğü din görevlileri tarafından yapılacak dua ile başlayacak. Ardından ikindi namazından sonra merkez yeni camiinde deprem şehitleri için mevlid-i şerif okutulacak. İlçe yeni mezarlığındaki anma programına katılacak vatandaşlar için Karamürsel Belediyesince saat 10.00 ile 10:30 arasında İlhan Çınar alanından otobüs kaldırılacak. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, 1999 yılında yaşanan asrın depreminde yaşamlarını yitiren deprem şehitlerini rahmetle andıklarını belirterek, depremde yaşamlarını yitirenlerin yakınlarının acılarını paylaşmak için tüm ilçe halkını anma programına davet etti.