Fark Haberleri

Fark Haberleri

Marketlerin etiket ve kilo kurnazlığına dair şikayetler artıyor!

Marketlerin etiket ve kilo kurnazlığına dair şikayetler artıyor! Vatandaşlar, rafta gördükleri fiyatla kasada karşılaştıkları fiyatın farklı olduğunu belirterek denetimlerin artırılmasını istiyorlar.

Büyük Karamürsel TV, Siyasi Rota Programına İdris Kılıçaslan'ı Konuk Etti

Karamürsel'de kurulduğu günden bu yana ilçeye farklı bir renk katan Büyük Karamürsel TV, yine güzel bir yayına imza attı. Gökhan Gümüşalan'ın siyasi rota programına davet ettiği konuğu, Zafer Partisi Karamürsel Belediye Başkan adayı İdris Kılıçaslan oldu.

Belediye işçilerinin gözü bu toplantıda

Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki yaklaşık 15 bin işçinin ek zam talebi, yarın (Cuma) Büyükşehir yetkilileri ve ilçe belediye başkanlarının katılımı ile yapılacak toplantıda karara bağlanacak.

Fatma Kaplan Hürriyet, fark atarak kazandı

Hürriyet fark atarak kazandı CHP İzmit Belediye Başkan Adaylığı için yapılan ön seçimde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet rakiplerine fark atarak seçimi kazandı.

Genç yaşta kendini astı!

Değirmendere Yüzbaşılar sahilde konteyner içinde Faruk Buğra Çalık'ın cansız bedenine ulaşıldı  Edinilen bilgilere göre Gölcük Değirmendere Yüzbaşılar sahilde yürüyüş yapan bir vatandaş, kapısı açık bir konteyner olduğunu ve içinde hareketsiz duran bir şahıs olduğunu fark etti.

Karamürsel'de deniz katlediliyor!

Karamürsel'de deniz katlediliyor! Mahalle sakinleri fark etti, soruşturma başlatıldı Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde kirlilik ve mazot kokusu şikayetiyle ilgili incelenmek üzere denizden numune alındı.

Marketlerin etiket oyunu bitmek bilmiyor!

Karamürsel’de bulunan zincir marketlerinin Salı Pazarı şubesinde 3 Kasım’da alışveriş yapan bir vatandaş eve gittiğinde aldığı tereyağının reyon fiyatı ve kasa fiyatı arasında fark olduğunu gördü.

Karamürsel Barbaros adeta tarih yazıyor!

Karamürsel'in yiğitleri tarih yazdı. Yok böyle fark! NBA rekoruna yaklaştılar. Tam 70 sayı. Yanlış duymadınız.

Karamürsel'de marketler yine raydan çıktı

Karamürsel'de reyonda farklı kasada farklı fiyata vatandaş tepki gösterdi.

Karamürsel'de insan kafatası ve kemikleri bulundu

Karamürsel Karaahmetli Mahallesi'nde bağ yolundan dönen vatandaşlar, yağışların etkisiyle toprağın aşındığı yol kenarındaki eğimli arazide insan kemikleri olduğunu fark etti.

Nagihan Özen şiirleri artık kitapçılarda

Karamürsel’de yaşayan 28 yaşındaki Nagihan Özen, 12 yaşından bu yana büyük keyifle kaleme aldığı şiirlerini ‘Ne Kaldı Ki Güneşe’ adlı kitabında bir araya getirdi. Sevgi, aşk, umut gibi birçok farklı konuda şiirleri içerisinde barındıran 80 sayfalık kitap okuyucuların beğenisi topluyor.

Selahattin Altıok göz yaşları arasında defnedildi

Olay Karamürsel D-130 Karayolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaya geçidinin olmadığı yerden karşıdan karşıya geçmek isteyen 68 yaşındaki Selahattin Altıok'a E.T. idaresindeki 41 AKH 623 plakalı tırı fark etmedi ve tırın çarpması sonucu yaşamını kaybetti.

FIRSATÇILARA GÜN DOĞDU

​Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki 11 ili etkileyen depremlerin ardından, o bölgelerde yaşayanlar farklı illere göç etti. Göç eden depremzedelerden bazıları hayır severler tarafından kiralanan evlerde yaşamlarını sürdürmeye başladı. Bunu fırsatçılığa çeviren bazı emlakçılar ve ev sahipleri ise asrın felaketini fırsata çevirmeyi kaçırmadı ve evleri yüzde 30 ila 40 arasında fiyat artışıyla depremzedelere kiralamaya başladı.

Trafik Kazalarında Maddi ve Manevi Tazminat Hesaplama Nasıl Yapılıyor?

Trafik Kazalarında Maddi ve Manevi Tazminat Hesaplama Nasıl Yapılıyor? Trafik kazalarında tazminat hesaplama yöntemi hesaplayan kurum ve kuruluşa göre farklılık gösterebiliyor.

Halkbank yıllardır müşterisi olan memurları mağdur etti!

Halkbank yıllardır maaşlarını aynı bankadan alan devlet memurlarının promosyon farklarını vermeyerek yüzlerce kişiyi mağdur etti.

Sonuçlar açıklandı birinci Kocaeli'nden çıktı

İşte Kocaeli’nin YKS birincisi YKS sonuçları açıklandı. Temel Yeterlilik, Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi olmak üzere üç farklı oturumda gerçekleştirilen sınavda TYT ve YDT İngilizce birincisi Kocaeli’den Zeynep Dila Kuyucu oldu.    

Dolandırıcılar altınları Karamürsel'de sattılar

Alınan bilgiye göre, iki gün içinde meydana gelen farklı dolandırıcılık olaylarında kendini polis, savcı olarak tanıtan ve mağdur vatandaşları FETÖ’ye kimliklerinin karıştığını söyleyerek korkutan İ.G. (19) ve A.E. (25), polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Jeneratör hırsızları, fena faka bastı!

Karamürsel İlçesinde, biri jandarma, diğeri polis bölgesinde meydana gelen iki farklı Jeneratör hırsızlığı olayı ile ilgili,   olayın zanlıları oldukları tespit edilen 2 kişi aynı araç içerisinde yakalandı.

Alev alan ticari taksi Cuma pazarında panik yarattı

Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi İnönü caddesi üzerinde park halinde duran ticari taksiden dumanlar çıktığını fark eden vatandaşların müdahale ettiği yangın büyümeden söndürüldü. Olay, Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi İnönü caddesi üzerinde Cuma Pazarı yanında meydana geldi. Cadde üzerinde park halinde duran bir ticari taksinin motor kısmından henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü dumanlar çıkmaya başladı. Pazar yerinde tezgah açan esnaf ve çevredeki vatandaşların ve taksicilerin fark etmesi üzerine yangına hemen müdahale edildi. BÜYÜK PANİK YAŞANDI Cuma pazarına alış veriş yapmaya gelen vatandaşların kısa süreli panik yaşadığı araç yangını vatandaşların sayesinde çok büyümeden söndürülürken, yanan araç kullanılamaz hale geldi. Olay sonrası gelen ekipler yangın ile ilgili inceleme başlattıkları bildirildi.

Heybe Kadın Kooperatifi yine gönüllere dokundu

Karamürsel Heybe Kadın Kooperatifi kadınları, yaptıkları yiyecekleri Karamürsel’deki özel insanlara ikram etti.

Eski başkanlar Karamürsel'de bir araya geldiler

Ak Parti’nin 12 eski ilçe başkanı bu kez Karamürsel’de bir araya geldi. Bugün bir çoğu farklı görev iş hayatında olan 12 eski ilçe başkanının ziyaret trafiği devam ediyor.

Türkiye'ye yetecek uyuşturucu yakalandı

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesine yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında, İzmit, Karamürsel, Gölcük ve Derince ilçelerinde toplam 4 farklı operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 1 kilo 960 gram sentetik kannabinoid, 121 kilo 36 gram metamfetamin

Marmara'nın inci Karamürsel yine farkını gösterdi!

Kocaeli genelinde açıklanan korona virüs vaka sayılarında, Karamürsel yine farkını gösterdi. Son paylaşılan verilere göre Kocaeli genelinde nüfus yoğunluğuna göre bölgenin en iyi durumda olan ilçesi Karamürsel.

Yıllar sonra Karamürsel adeta baştan inşa ediliyor!

Karamürsel genelinde son aylarda ilçenin çehresinin baştan aşağı değiştiğini gören vatandaşlar, Karamürsel'in muhalefet partisinden, iktidar partisine geçtiğini ve ilçeye bu nedenle büyük yatırımlar ve hizmetlerin geldiği düşünerek konuyu sosyal medya hesaplarında paylaşan bir çok vatandaş, 2010 yılından bu yana AK Partili bir belediye başkanı tarafından yönetildiğini fark edince sosyal medyada çok sayıda yorum aldı.

KARAMÜRSEL’DE ALTIN VE PARA DOLU ÇANTA BULDU

Karamürsel’de sahilde dolaşan bir vatandaş bir bankta dinlenmek için oturunca, bankın kenarın da bir çanta gördü. Çantanın içinde altın ve para olduğunu fark etmesi üzerine hemen polisi aradı.

Emekliye ve memura çifte zam geldi! 2020 maaşları ne kadar oldu?

Aralık enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte SSK ve Bağ- Kur emeklileri yüzde 6.50 zam alırken, memur ve memur emeklileri de yüzde 4 toplu sözleşme zamlarına ilaveten yüzde 1.50 enflasyon farkı alacak.

Sosyal Bilimler Çalıştayı başladı

Türkiye genelindeki 20 farklı liseden 250 öğrenci, 9 farklı komite oluşturarak dünya ve Türkiye gündeminde yer alan siyaset, ekonomi, tarih, din, psikoloji gibi konu başlıklarında sunum yaptı.

Genç tıpçılar meme kanseri için sokakta

1-31 Ekim tarihleri Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak biliniyor. Bu ayda vatandaşlar meme kanseri konusunda bilinçlendiriliyor, erken teşhisin önemi her defasında vurgulanıyor. Meme kanserinin erken teşhisine dikkat çekerek farkındalık oluşturmayı hedefleyen İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi, Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği üyesi öğrenciler de Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda bilgilendirici bir stant kurdu. Meme kanseri hakkında broşürler hazırlayan gençler, maket üzerinde meme muayenesini anlattı. Kadın, erkek tüm vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve bugün de Beşiktaş Meydanı'nda devam edecek etkinlikte öğrencilerin hedefi 800 kişiyi bilgilendirmek.

Elektronik atıklar sanat eseri oldu

Başakşehir Belediyesi, Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde öğrencilere yönelik eğitimler veriliyor ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Yapılan çalışmalara ek olarak elektronik atıkların geri dönüşümü sağlanarak farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Karamürsel'de 1 haftada 3 motosikleti çaldılar!

Karamürsel'in 3 farklı mahallesinde hırsızlar, gidon kilitlerini kırdıktan sonra demir kesme makasıyla da zincirlerini kestikleri motosikleti çalarak göz göre, göre kayıplara karıştılar.