Çevre Ve Şeh Haberleri

Çevre Ve Şeh Haberleri

Altınova'daki Tersane Felaketi: Marmara Denizi Tehlike Altında

Yalova'nın Altınova bölgesinde bulunan Tersan Tersanesi'nde yaşandığı iddia edilen çevre felaketi, bölge halkını ve çevre aktivistlerini derinden etkiledi.

Yeni kabine için konuşulan son isimler

Yeni kabine için kulislerde konuşulan son isimler: Dışişleri Hakan Fidan, İçişleri Ali Yerlikaya, Ekonomi Mehmet Şimşek, MİT Başkanlığı İbrahim Kalın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklaması beklenirken kulislerde yeni bakanlık dağılımına

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 6 ay süre verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin değişiklik yapılmasını öngören bir taslak hazırladı.

'Sıfır Atık Mavi Projesi'ne Sabiha Gökçen Havalimanı da katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık hareketi kapsamında 10 Haziran'da TURMEPA'nın katkılarıyla yeni bir adım atıldı ve Türkiye'yi çevreleyen denizlerin korunmasını hedefleyen Sıfır Atık Mavi Projesi

Acele edin! Son gün 31 Aralık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2012 yılında "Ömrünü Tamamlamış Araçlar Bertaraf Takip Sistemi"nin hizmete alınmasından bugüne kadar yaklaşık

Karamürsel’in o mahallesinde heyelan tehlikesi meclise taşındı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Karamürsel ilçesinin Safiye Mahallesi’nde heyelan riski ile ilgili bir çalışma olup olmadığını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu.

Bakan'dan Poşet ücretleriyle ilgili önemli açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “1 Ocak’tan itibaren manav, şarküteri ve ekmek reyonunda poşetler ücretsiz olacak” dedi.

Ev sahipleri dikkat! Zorunlu Hale Getirildi

Yeni otopark taslağına göre, önceden 3 daire için geçerli olan en az 1 otopark şartı artık her daire için geçerli olacak.

Belediyeler İçin Devrim Gibi Değişilik Kapıda

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelerin İçişleri Bakanlığı’ndan alınarak kendi bakanlığına bağlanacağını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ilçemize Geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ilçemize bağlı Suludere köyüne geldi. Bakan Güllüce, köy girişinde çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan bir grup tarafından karşılandı. Ellerindeki balonları sallayan çocuklar, Bakan Güllüce’ye sevgi gösterisinde bulundu. Köy meydanında kendisini bekleyen vatandaşlarla da tek tek tokalaşan Bakan Güllüce, vatandaşların dertlerini dinledi. Güllüce, bir saat süren ziyaretin ardından köyden ayrıldı.

Karamürsel'deki Denizin Rengine İhbar yağıyor !

Karamürsel’deki Denizin Rengine İhbar yağıyor! Karamürsel sahilinde yaklaşık bir ay önce ortaya çıkan ve hala kaybolmayan kahverengi tabaka görenleri hem şaşırtıyor, hem de ‘Kirlilik mi acaba?” korkusu yaşatıyor Karamürsel’de ilk olarak yaklaşık olarak bir ay önce görülen kahverengi tabaka ‘kirlilik’ olarak algılanmıştı. Karamürsel sahilini ve özellikle Balık Adası’nın içinde görülen kahverengi tabakanın evsel atıklar, fabrikalar veya gemilerden denize bırakılan pisliklerden kaynaklanmış olabileceği iddiası üzerine çok ihbar alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı yaptığı inceleme sonrasında İzmit Körfezi’ndeki kahverengi görüntünün kirlilikten kaynaklanmadığını, biyolojik bir durum olduğunu açıkladı. Yetkililer, bu durumun geçici olduğunu söylese de kahverengi tabakanın yaklaşık bir aydır yok olmaması vatandaşı endişelendirdi. Havanın da güzel olmasını fırsat bilerek sahillere akın eden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında büyük bir şok geçiriyor. Karamürsel’in mavi sularının kahverengiye dönmesi, üstüne üstlük sahilleri köpük kaplaması üzerine telefona sarılan vatandaşlar ihbarda bulunuyor, önlem alınmasını istiyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri “Denizde mevsimsel değişiklik nedeniyle bu durum yaşanıyor. Yağışlar ve sıcak havayla birlikte denizdeki azot fosforu artıyor. Bu nedenle çoğalan mikroorganizmalar ölerek denizin yüzeyine çıkıyor. Bu olay, suyun renginin kırmızı veya kahverengiye dönmesine neden oluyor. Bu durum doğal bir olay” açıklamasında bulunarak vatandaşların endişe edecek bir durumun olmadığını belirtti.

ÖLÇÜ YAPI DENETİM FİRMASINADA 1 YIL KAPATMA CEZASI GELDİ

ÖLÇÜ YAPI DENETİM FİRMASINADA 1 YIL KAPATMA CEZASI GELDİ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü kararına göre, ilçemizde faaliyet gösteren Ölçü Yapı Denetim Firmasına da 1 (bir) yıl eksik inceleme yaptığı gerekçesiyle ceza aldı.

KARAMÜRSEL'DE YAPI DENETİM YAPAN 2 KİŞİ 1 YIL CEZA ALDI

Gerek ilimizde gerekse ilçemizde 1999’da yerle bir olan binlerce insanın öldüğünü nekadar çabuk unutulmuş. Karamürsel’de, yapı denetim firmalarının bu unutulan ve binlerce cana sebep olan depremi unutmaları ve ders almadığı ortaya çıktı. Karamürsel’de faaliyet gösteren bazı yapı denetim firmalarının; 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde 300 bini aşkın binanın hasar görmesine ve resmi kayıtlara göre 18 bin vatandaşımız hayatını kaybetmesine rağmen, bu durumdan ders almadığı ortaya çıktı. Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü kararına göre, ilçemizde faaliyet gösteren yapı denetim firması ve çalışanları eksik inceleme yaptıkları gerekçesiyle ceza aldı.

Karamürsel de 2 Yeni Baraj Yapılacak

Kocaeli Sanayi Odası’nın yeni yıl ilk meclis toplantısı dün Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında yapıldı. Toplantıya İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç konuşmacı olarak katıldı.