RED

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 28 Mart 2016 00:00

‘'Bir ülkede akıl ve sanattan çok, servete değer verilirse, bilinmelidir ki, orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır.''

Freidrich Hölderlin

Görgüsüz bir iş adamının, ortanca hanımıyla, ölen insanları anmak için, herkesin karanfil bıraktığı yere gül bırakmasını övünerek anlattığı, bunun da prim yaptığı bir ülke olduk. AKP iktidarının yarattığı bu ‘zengin' mahlukatın karanfilin anlamını bilmediğini zaten tahmin ediyorduk da, halk fakir olduğu için karanfil bırakıyor demesini biz bile tahmin edememiştik. Ya da bir ‘first lady'nin, Avrupa'nın en büyük başkentlerinden birine, mağaza kapattırıp binlerce avroluk alışveriş yapmak için gitmesi, dönüşte de cumhuriyet ülkesi için 90 yıllık enkaz demesi, Alman şair Hölderlin'in sözünü doğrulamaktadır. Bu dönemde yükselen sınıf, halktan kopmuş, keseleri şişmiştir.

Bu kopuş ülkeyi tam ortadan bölen öylesine bir kopuş ki, bir yarısı bu kopuşa, bu düzensizliğe, bu hukuksuzluğa, bu eğitimsizliğe tepki vermeye çalışırken; diğer yarısı ise, yükselen sınıfı, sanki kendileri ya da ülkeleri yükseliyormuş gibi çılgınlar gibi desteklemeye devam etmektedir. Hem bu ülkenin yarısına tekabül eden müritler, hem de bu yarıyı mecliste temsil edenler, bütün çarpıklıkların üstünü örtmeye ant içmiş gibiler…

Başa gelirken ‘Önünü keseceğiz.' dedikleri yolsuzlukların araştırılması için verilen önergeyi, bu milletvekilleri RED oyu vererek engellemişlerdir. Çok ilginç. Şansa hayatta kaldığımız bugünlerin sebebi olan terör eylemlerinin araştırılması önergesini de aynı vekiller RED oyu vererek engellemişlerdir. Niye acaba? Senin benim 3 liralık vergi borcum için, 30 liralık kağıt masrafı yapıp da peşine düşen devlet, ‘Milletin a..na koycağız.' diyen ahlaksızın 420 milyon liralık vergi borcunu silip, hava alanından, madenine sürekli ihale verdiği Cengiz İnşaat'ın araştırılmasını da, bu vekiller RED oyu vererek engellemişlerdir. Nasıl bir para akışı var acaba? Onlarca canı kaybettiğimiz Soma maden kazasının araştırılmasını da bu vekiller RED oyu vererek engellemişlerdir. Kimler korunuyor? Kadına şiddetin tavan yaptığı dönemde bu olayların araştırılmasını da bu vekiller RED oyu vererek engellemişlerdir. Kadın dediğin, evin süsü değil mi zaten?

Bunların hiçbirini mide kaldırmıyor da, bu vekiller ellerini kaldırmaktan çekinmiyorlar. Musluk kesilecek diye insanlıklarını, vicdanlarını kaybetmiş bu güruh; yukarıdakilerin hepsini geçtim, çocuk istismarı araştırılsın diye verilen önergeyi bile RED oyu vererek engellemişlerdir. 45 tane erkek çocuğa, iktidara yakından desteklediği bir vakfın yurdunda taciz ve tecavüz edilmesinin araştırılmasına bile RED demişlerdir. Düşündükçe insanın tüylerini diken diken eden bu olayın bile araştırılmasına karşı çıkmak nasıl bir vicdansızlıktır? Kadın aile bakanı ‘Bir kereden bir şey olmaz.' anlamına gelecek açıklamayı hangi mantıkla yapmıştır. Hala nasıl bu derneğin destekçisiyiz diyen vekiller ve bunlara sponsor olmaya devam edeceğini açıklayan Turkcell gibi firmalar bu sapıklığa ortak olmuyorlar mı?

Yahu biz sizden insanlık namına bir şey zaten beklemiyoruz artık. Yapmayacağınızı anladık da, bari bu mevzuda, suçlular cezasını bulacak deseydiniz, bu yapılan yanlış, günah deseydiniz de gene bildiğinizi yapsaydınız. Hiç olmazsa bu kadar vicdanları rahatsız etmeseydiniz. Nasılsa üstünü örtüp unutturacaksınız ve daha nice ensari yurtlarınızda çocuklar istismara uğramaya devam edecek. Bari bunu davul zurnayla yapmasaydınız.

Kesesinin derdinde olup, ülke çıkarlarını, gelecek nesilleri düşünmeyen yüzde 50'nin bile bir kısmı bu olaya ‘Artık yeter, bu kadar da olmaz.' demiş midir? Bundan bile umudumuz kalmadı artık.

SON 5 YAZISI

ALAKASI YOK

03 Nisan 2016 00:00

OKU

RED

28 Mart 2016 00:00

OKU

Cinnet Vatan

21 Mart 2016 00:00

OKU

Apolitik Gençlik

14 Mart 2016 00:00

OKU

KADIN

06 Mart 2016 00:00

OKU