Altınova tersaneler bölgesinde binlerce işçi ayaklandı!

Altınova Tersaneler Bölgesinde İşçi Eylemi: Ücret Artışı Talebi ve İşten Çıkarmalar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

Yalova'nın Altınova ilçesinde faaliyet gösteren Tersan ve Cemre tersanelerinde çalışan işçiler, ücret artışı talepleri karşılanmadığı için eylem yapıp iş bırakmaya başladılar. Bu durumun etkisiyle bazı tersanelerde birçok işçinin işten çıkarıldığı bildirildi.

Özellikle zam talebiyle iş bırakan işçilerden bir kısmının işten çıkarıldığına dair haberler gelmekte. Altınova'daki tersanelerde, ücret artışlarıyla ilgili tatmin edici bir açıklama yapılmaması, işçilerin tepkisine neden oldu ve bu eylemlerin artarak devam edeceği öngörülüyor.

Bazı haberlerde, bir tersanede zam talebiyle iş bırakan yaklaşık 150 işçinin işten çıkarıldığı belirtiliyor. Bununla birlikte, Altınova'daki tersanelere ucuz işgücü sağlamak amacıyla Hindistan'dan işçi getirildiği de öne sürüldü. Özellikle Sefine Tersanesi'nin 300 Hintli işçi istihdam ettiği biliniyor.

Bu gelişmelerin ardından, eylemlerin büyümesi ve işçi taleplerinin karşılanması için siyasetçilerin, bürokratların ve yetkililerin alacakları tavrın merak edildiği belirtiliyor. İşçilerin hakları için yapılan bu eylemlerin sonucunun ne olacağı, bölgedeki ve ülkedeki işçi haklarına ilişkin geniş kapsamlı bir tartışmanın da fitilini ateşleyebilir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN