AK Parti bu Pazar adaylarını açıklıyor

AK Parti belediye başkan adaylarını bu pazar açıklıyor. Kocaeli Belediye başkanı olarak Tahir Büyükakın gösterilirse, Karamürsel'de Büyükakın'ın en iyi çalışabileceği iki adayın ismi kesin gibi gözüküyor. Bu adaylardan ilk sırayı Fevzi Utaş alırken, ikici olarak Sait Mete'nin aday gösterileceği kulislerde konuşuluyor!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayının pazar günü açıklanması bekleniyor. AK Parti’de herkes pazar gününe kilitlendi. 7 Ocak Pazar günü, aralarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de olduğu belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. İlçe belediye başkan adaylarının ise 15 Ocak'ta açıklanacağı öğrenildi.

AK Parti belediye başkan adaylarını bu pazar açıklıyor. Kocaeli Belediye başkanı olarak Tahir Büyükakın gösterilirse, Karamürsel'de Büyükakın'ın en iyi çalışabileceği iki adayın ismi kesin gibi gözüküyor. Bu adaylardan ilk sırayı Fevzi Utaş alırken, ikici olarak Sait Mete'nin aday gösterileceği kulislerde konuşuluyor!

 

ÇALIŞMANIN BİTTİĞİ İLK İLLERDEN BİRİ

AK Parti adayları, 7 Ocak ve 15 Ocak'ta yapılacak tanıtım toplantılarıyla açıklanacak. 7 Ocak'ta İstanbul'da yapılacak tanıtımda Kocaeli Büyükşehir adayının da resmen açıklanması bekleniyor. Bilindiği gibi, AK Parti Genel Merkezi Ankara, Adana, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Samsun, Bursa, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon için çalışmasını 22 Aralık 2023'te tamamlamış ama adaylar ile ilgili bir açıklama yapılmamıştı.

 

7 OCAK BEKLENTİSİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Adaylarımızın bir bölümünü önümüzdeki 7 Ocak Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde, kalanlarını ise seçim beyannamemiz ile birlikte 15 Ocak tarihinde Ankara'da açıklayacağız" dedi. Çelik’in sözleri, Kocaeli’de de beklenti yarattı. Çalışmanın ilk tamamlandığı illerden biri olan Kocaeli için büyükşehir adayının pazar günü açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

BÜYÜKŞEHİR İÇİN TAHİR BÜYÜKAKIN

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Tahir Büyükakın’ın açıklanması, kentteki herkesin ortak beklentisi. Ancak adaylara ve il teşkilatlarına kesin bilginin 6 Ocak Cumartesi günü verileceği öğrenildi. 12 ilçe belediye başkan adayının ise 15 Ocak'ta Ankara'da yapılacak toplantıda duyurulması bekleniyor.

 

100’E YAKIN ADAY ADAYI MERAK İÇİNDE BEKLİYOR

AK Parti’de 12 ilçe ve büyükşehir belediyesi için toplam 74 aday adayı başvurusu yapılmıştı. Mevcut belediye başkanları doğal aday sayıldığı için aday adaylığı başvuruları alınmadı. Mevcut başkanlarla birlikte toplam 86 aday adayı üzerinden değerlendirme yapıldı. Ancak AK Parti’de ismi adaylık için geçen ama resmi başvurularını yapmayan isimler de mevcut. Bu isimler arasında da aday belirlenirken değerlendirme yapıldı. Aday adayları da 15 Ocak'ı merakla bekliyor.

 

İLÇE İLÇE ADAY ADAYLARI

ÇAYIROVA: Abdullah Yağcı, Alim Baş, Burak Fidan, Ekrem Karahan, Fevzi Mahmut Çelik, İbrahim Sekmen, Kenan Tuzcu, Paşa Ali Elmalı, Savaş Özdemir, Servet Günay, Talip Tolga Berber, Yaşar Alkan, Ziyaettin Akbaş.

DARICA: Ahmet Hakan Hocaoğlu, Ufuk Acay.

DERİNCE: Adnan Pala, İbrahim Şirin, Merve Karabayır, Öztekin Kaşukci, Recep Kemal Akyürek.

DİLOVASI: Ali Toltar, Aziz Yalçınkaya, Cahit Ekdi, Ekrem Sıtkı Meral, Emre Sarıca, Enver Yıldırım, Ercan Güneş, Fevzi Karadaş, Gülay Artut, İsmail Demir, Mehmet Özay, Mehmet Ramazan Aydemir, Orhan Çarıkçı, Osman Akbulut, Ramazan Ömeroğlu, Recep Laç, Sümeyra Sökmen.

GEBZE: Adnan Köşker, Bünyamin Bülbül, Celal Çelikbilek, Kaşif Şahinkesen, Mustafa Altay.

GÖLCÜK: Çetin Seymen.

İZMİT: Mehmet Uzun, Muharrem Tutuş, Talha Kös.

KANDIRA: Ayhan Aydın, Erkan Alkan, Erol Ölmez, Harun Öztaş, Murat Batmaz, Recep Yıldız, Tuncay Akcan, Yakup Karaaslan, Yüksel Gürcan.

KARAMÜRSEL: Adem Özgüneş, Feyzi Utaş, Mesut Çetinkaya, Mücahit Arslan, Orhan Kıvanç, Sadi Özbağ, Sait Mete.

KARTEPE: Bali Holat, Murat Yıldız.

KÖRFEZ: Alim Erdemir, Ferhat Selvi, Halil Küçük, Hayrettin Deniz, Kürşat Bulut, Mete Bilgin, Muhammet Kurtuluş, Ömer Bektaş, Sinan Barış Kaya."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN