Sosyal Medya Üzerinden Artan Arsa Dolandırıcılığı Olaylarına Dikkat!

Karamürsel'de Sosyal Medya Üzerinden Artan Arsa Dolandırıcılığı Olaylarına Dikkat!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

KARAMÜRSEL – Karamürsel'de, sosyal medya aracılığıyla arsa satışı yaparak vatandaşları dolandıran kişilerin sayısında artış yaşanıyor. Son dönemde, sosyal medya platformları üzerinden arsa satışı adı altında gerçekleştirilen dolandırıcılık olayları vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde, M.G. isimli bir vatandaş, bir ilan sitesinde gördüğü arsa ilanı için ilgili satıcıyla iletişime geçtiğini ve kapora gönderdikten sonra dolandırıldığını ifade etti. M.G., satıcıya güvendiği için arsayı almak üzere kapora ödediğini, ancak daha sonra dolandırıldığını anladığını belirtti.

Bir diğer mağdur vatandaş Y.S. ise, Facebook üzerinden gördüğü bir ilanla iletişime geçtiği ve 2 bin TL kapora gönderdiği kişinin, çeşitli bahanelerle kendisini oyaladığını ve şehir dışına çıktığını söylediğini aktardı. Y.S.'nin yaptığı araştırmada, ilgilendiği arsanın başka bir kişiye ait olduğunu keşfettiği ortaya çıktı.

Bu vakaların ardından yetkililer, vatandaşları yetkili olmayan kişi ve kurumlardan, özellikle de bilinirliği olmayan şahıslardan alışveriş yapmamaları konusunda uyarıyor. Ayrıca, şüpheli durumlarla karşılaşılması durumunda hemen kolluk kuvvetlerine haber verilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Karamürsel'deki bu olaylar, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde daha fazla dikkatli olunması ve güvenli olmayan işlemlere karşı tedbirli yaklaşılması gerektiğini gösteriyor. Yetkililer, bu tür dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek için gerekli önlemleri alacaklarını ve vatandaşların güvenliği için çalışacaklarını belirtiyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Rafet | 20 Ocak 2024 00:29

    Sosyal medyadan değil resmi sitelerden bakın sosyal medyadan yer satılır mı aldanan vatandaşlar nasıl inandınız sahibinden. Com sitesinden bakın

BUNLARA DA BAKIN