Pazarlarda Teraziler Mercek Altına Aldı!

TARTI DENETİMİ BAŞLADI: Karamürsel Belediyesi, Pazarlarda Terazileri Mercek Altına Aldı

TARTI DENETİMİ BAŞLADI: Karamürsel Belediyesi, Pazarlarda Terazileri Mercek Altına Aldı

 

KARAMÜRSEL – Karamürsel Belediyesi Ölçü ve Ayar Memurluğu, ilçe genelindeki pazar yerlerinde kullanılan tüm terazilerin yıllık muayene ve denetim çalışmalarına hız verdi. Uygulama, vatandaşların güvenilir ve adil alışveriş yapabilmesi amacıyla titizlikle yürütülüyor.

Pazarlarda Teraziler Mercek Altına Aldı!

Belediye ekipleri, pazar yerlerinde kullanılan her türlü tartı aletinin ölçüm hassasiyetlerini yerinde inceliyor. Yapılan denetimlerle, terazilerin yasal standartlara uygun olup olmadığı kontrol ediliyor.

Karamürsel Belediyesi, yapılan bu çalışmalarla ilgili olarak, "Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenilir ve adil alışveriş yapabilmesi için yürütülen bu kontrollerde terazilerin ölçüm hassasiyetleri titizlikle inceleniyor. Hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" açıklamasını yaptı.

Denetimlerin, ilçe pazar yerlerinde periyodik olarak devam edeceği bildirildi.

Pazarlarda Teraziler Mercek Altına Aldı!

Yorumlar 1
Fikri 24 Ekim 2025 13:47

Belediyeden diğer ricamız da şu: Sebze-meyve tezgahlarının incelenmesi. Öne taze meyve sebzeleri koyup, arkadan çürükleri veriyor bir çoğu. Bazen verdiği şeyin tamamı çürük çıkıyor, bazen içinde 1-2 tane, bazen 3-5 tane. Merak ediyorum yetkililerin, başkanların, müdürlerin kendisi alışveriş yapmıyor mu? Tabi size muhtemelen en iyilerini veriyorlar eğer halkın içine karışıyorsanız. Siz halkın içine değilseniz, aileniz-akrabalarınız gitmiyor mu pazara? Adam ''şeftali yanıyor yanıyoooor'' diye bağırıyor. Şeftaliler öyle şeftali ki. 4 tanesi 100 lira tutuyor, tanesi 25 TL. eve geliyorum hepsi çürük. arkadan 4 tane ezik çürük doldurmuş, hepsi ezik. Pazar yerinde kalabalıkta dikkat edip her poşetin içini inceleyemiyoruz aceleyle. Evet şeftaliler yanıyor, cehennemde yakacak seni ve senin gibileri. Belediyeden ricamız, tebdil-i kıyafet ile pazar yerinin teftiş edilmesi. (Tabi halkı düşünüyorsanız. Öyle bir gayeniz yok ise biz kazıklanmaya devam edelim, sorun değil, nasıl olsa ahiret var. Hakkımızın yenmesi, hak yememizden daha hayırlıdır.)

Bakmadan Geçme