Mahalleliyi Korkutan Alevler Kontrol Altında!

Karamürsel'de Otluk Alan Yangını: Mahalleliyi Korkutan Alevler Kontrol Altında!

Karamürsel'de Otluk Alan Yangını: Mahalleliyi Korkutan Alevler Kontrol Altında!

 

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesi Ereğli Mahallesi Piyale Paşa Caddesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan otluk alan yangını, kısa süreli paniğe yol açtı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, mahalle sakinlerinin zamanında ve hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Ereğli Mahallesi Piyale Paşa Caddesi sakinleri, mahallede bulunan otluk ve dikenlik alanda yükselen yoğun dumanları fark edince soluğu dışarıda aldı. Otluk alanda başladığı düşünülen yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçramasından endişe eden vatandaşlar, evlerinde ve arabalarında bulunan yangın tüpleri ile yangına müdahale ederek durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

 

İtfaiye Ekipleri Hızla Müdahale Etti

İhbar üzerine olay yerine hızla ulaşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak yangına müdahale etti. Ekiplerin yoğun çabası sonucu alevler kısa sürede kontrol altına alındı ve yangın tamamen söndürüldü.

Yangının ardından olası bir yeniden tutuşma riskine karşı soğutma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Yangının çıkış nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bakmadan Geçme