Kocaeli Genelinde (EDS) Cezaları Bugün Başlıyor

Kocaeli'nde araç kullanıcılarına önemli bir uyarı! Şehir genelinde hız sınırları, kırmızı ışık ihlalleri ve park kuralı ihlallerini denetlemek amacıyla kurulan Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS), artık cezai işlem uygulamaya başlayacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Kocaeli'nde araç kullanıcılarına önemli bir uyarı! Şehir genelinde hız sınırları, kırmızı ışık ihlalleri ve park kuralı ihlallerini denetlemek amacıyla kurulan Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS), artık cezai işlem uygulamaya başlayacak. Uzun bir süre boyunca sadece denetim amaçlı kullanılan EDS'ler, bugünden itibaren ihlalde bulunan sürücülere ceza kesmeye başlayacaklar.

Hız İhlali Tespit Sistemi 10 Koridorda Yer Alacak

Karamürsel, Darıca ve Çayırova'da bulunan 7 ilçede toplamda 9 sinyalize kavşak noktasında Kırmızı Işık İhlal Sistemi kuruldu. İzmit ve Gebze'de ise trafik yoğunluğunun fazla olduğu 4 noktada Park İhlal Sistemi aktif hale getirildi. Ayrıca, kentteki kaza yoğunluğunun yüksek olduğu 5 farklı noktada gidiş-geliş olmak üzere toplamda 10 koridorda Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi devreye alındı. Bu 5 noktanın 3'ü İzmit'te, 1'i Gebze'de ve 1'i Başiskele'de bulunuyor. Bu sistem sayesinde İzmit'te Ömer Türkçakal Bulvarı ve Symbol AVM mevkiindeki fabrikalar yolunda hız kontrolü sağlanabilecek. Ayrıca, İzmit-Başiskele-Kartepe-Gebze-Körfez D-100 ve D-130 karayollarında da denetimler yapılacak.

Levhalara Uymak Önemli

Cezai işlemlerden kaçınmanın en önemli yolu ise oldukça basit. Tüm hız koridorlarında otomobiller, otobüsler ve ağır vasıtalar için hız sınırlarını belirten bilgilendirme levhaları bulunmaktadır. Bu levhalarda belirtilen hız sınırlarına uyulması, cezai işlem riskini önemli ölçüde azaltacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Kadri | 23 Nisan 2024 22:05

    Çok geç kalınmış bir karar çoktan acilmaliydi bu sistem herkes istediği gibi istediği şekilde araç kullanıyor şu cezalarda şöyle can yakan yükseklikte olsa mesela Avusturya da hız limiti asilirsa devlet aracınıza el koyuyor aracı satıp parasını el koyuyor ve ömür boyu ehliyet e el konuluyor Türkiye'ye böyle ceza şart

BUNLARA DA BAKIN