Kocaeli'de Su Faturaları İçin Flaş Karar: TÜFE Zammı İptal Edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSU (İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi), vatandaşlardan gelen yüksek su faturaları şikayetleri üzerine önemli bir karar aldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSU (İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi), vatandaşlardan gelen yüksek su faturaları şikayetleri üzerine önemli bir karar aldı. Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında alınan karara göre, Şubat ayından itibaren konutlarda TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) artışının su faturalarına yansıtılması durduruldu. Bu kararla birlikte, Kocaeli'de su fiyatlarındaki enflasyon bazlı artışlar son bulacak.

Kararın maliyetinin yıllık 614 milyon lira olacağı açıklandı. Ayrıca, 4 kişilik aileler için uygulanan 1. kademede yer alan 10 metreküplük su tüketimi sınırı, 12 metreküpe çıkarıldı. Bu değişiklik, ailelerin daha fazla su tüketimini daha düşük bir tarifeden yapmalarını sağlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, meclis toplantısında yaptığı açıklamada, "Şubat ayı itibarı ile konutlarda TÜFE uygulamasını durduracağız. Bu karar, İSU'nun mali dengelerini bozmayacak. 1. Kademe fiyatlandırmasını 10 metreküpten 12 metreküpe çıkarıyoruz. Su tarifemiz 21,33 lira seviyesinde sabit kalacak ve bir dahaki aya enflasyon oranı eklenmeyecek" dedi.

Ancak, bu yeni düzenlemenin sadece konut tarifeleri için geçerli olacağı, işyerleri için TÜFE oranında artışın devam edeceği belirtildi. Ayrıca, kişi sayısına göre kademeli uygulama da güncellendi. Buna göre; 4 kişi ve altı için 12 m3, 5 kişi için 14 m3, 6 kişi için 16 m3 ve 7 kişi ve üzeri için 17 m3 su kullanımı uygulanacak. Bu değişikliklerle Kocaeli'de yaşayan vatandaşların su faturalarında önemli bir rahatlama bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN