Karamürsel'de Korkutan Yangın!
Karamürsel'de Korkutan Yangın! Vatandaşların Dikkati Olası Felaketi Önledi
Karamürsel'de Korkutan Yangın! Vatandaşların Dikkati Olası Felaketi Önledi
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, ormanlık alana yakın bir noktadaki çöplükte çıkan yangın paniğe neden oldu. Duyarlı vatandaşların anında müdahalesi ve itfaiye ekiplerinin hızlı intikali sayesinde alevlerin ormana sıçraması son anda engellendi.
Olay, bugün öğleden sonra Karamürsel'in Osmaniye Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Çöplerin bulunduğu alandan yoğun bir duman yükseldiğini fark eden vatandaşlar, bir an bile tereddüt etmeden durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ve Karamürsel Belediyesi'ne bağlı iş makineleri hızla olay yerine sevk edildi.
Zamanla Yarış Başladı
Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüme potansiyeli taşıyan alevlere karşı ekipler, adeta zamanla yarıştı. İtfaiye erleri bir yandan alevlerin merkezine müdahale ederken, belediye ekipleri de iş makineleriyle yangının ormanlık alana ulaşmasını engellemek için set oluşturdu. Yoğun dumanın gökyüzünü kapladığı bölgede, ekiplerin cansiperane çalışması sonucu yangın, ormana sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
Soğutma çalışmalarının bir süre daha devam edeceği öğrenilirken, vatandaşların dikkati ve ekiplerin profesyonel müdahalesi olası bir orman felaketinin önüne geçmiş oldu. Yetkililer, özellikle artan sıcaklıklar nedeniyle vatandaşları anız ve çöp yakmama konusunda bir kez daha uyarırken, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.