Karamürsel büyük bir değerini daha kaybetti

Karamürsel'in sevilen isimlerinden biri olan ve tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer sahibi olan Aydın Demir, kolon kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. Demir'in vefatı, şehirde ve spor camiasında büyük bir üzüntüyle karşılandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Yaşayan Bir Efsane: Başpehlivan Aydın Demir Sonsuzluğa Yolculadı

Karamürsel'in gururu, başpehlivan ve Altınkemer'in sahibi Aydın Demir, aramızdan ayrıldı. Kırkpınar'ın üst üste 615, 616 ve 617. yıllarında başpehlivanlığı kazanarak Karamürsel'e altın kemeri getiren Demir, Türk güreş tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir isimdi. Özellikle 1976-1978 yıllarında üst üste elde ettiği başarılarla tanınan Demir, öğrencisi rekortmen Ahmet Taşçı'nın da ustasıydı.

Son çıraklarından Şener Sar'ın ziyaretiyle mutlu olan Aydın Demir, zorlu hastalığa dirense de sonunda Hakk'ın rahmetine kavuştu. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge'nin yanına giden Demir'in cenazesi, dün (6 Şubat Salı) ikindi namazını müteakip Kayacık Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra aile mezarlığına defnedildi.

Aydın Demir'in altın kemeri kazandığı başpehlivanlıklarını hatırlamak gerekirse:

  • 1976, 615. Kırkpınar: Aydın Demir
  • 1977, 616. Kırkpınar: Aydın Demir
  • 1978, 617. Kırkpınar: Aydın Demir

Aydın Demir'in yanında yaşayan efsane olarak anılan diğer bir isim ise Ahmet Taşçı oldu. Ahmet Taşçı, 1990-2000 yılları arasında birçok kez başpehlivanlık unvanını elde etti ve Karamürsel güreş geleneğine önemli katkılar sağladı.

Türk spor tarihinin unutulmaz isimlerinden olan Aydın Demir, güreş camiası ve sevenleri tarafından sonsuz bir özlemle anılacak.

 

Buber Group ve Karamürsel Tv. Ailesi olarak değerli büyüğümüze Allah (cc) rahmet, kderli ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN