İptal edilen güreşlerin parası orman olsun
Karamürsel'de Güreşler İptal Edildi, Vatandaşlar Milyonlarca Liranın Yangın Bölgeye ağaç olarak dikilmesini istedi
Karamürsel'de Güreşler İptal Edildi, Vatandaşlar Milyonlarca Liranın Yangın Bölgeye ağaç olarak dikilmesini istedi
16 Ağustos Cumartesi günü Karamürsel Er Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan geleneksel güreşler, ilçe tarihinin en büyük yangını nedeniyle iptal edildi. Bu kararın ardından, güreşlere ayrılan bütçenin yangından etkilenen alanlara aktarılması yönünde ilçe halkından güçlü bir talep yükseldi.
Belediye Başkanı Ahmet Çalık'ın denetiminde ve Güreş Ağası Tacettin Aslan'ın sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan organizasyonun iptal edilmesi, sporseverleri üzse de, yaşanan felaketin büyüklüğü karşısında vatandaşlar daha anlamlı bir adım atılmasını istedi. Bölge genelinde birçok kişi, güreşler için ayrılan milyonlarca liranın, yangın sonrası soğutma çalışmalarının devam ettiği alanların yeniden ağaçlandırılması için kullanılması gerektiğini belirtti.
Vatandaşlar, bu kaynağın hızlı bir şekilde bir ormanlaştırma projesine dönüştürülmesini ve hatta bu yeni ormanlardan birine "Güreş Ağası Tacettin Aslan" adının verilerek, hem bu jestin onurlandırılmasını hem de arazinin yeniden yeşillenmesinin kalıcı bir anı olarak yaşatılmasını talep etti. Bu öneri, sosyal medyada ve yerel platformlarda geniş yankı buldu.
Yangın felaketinin yaralarını sarmak için birleşen Karamürsel halkının bu duyarlı çağrısı, spordan daha fazlası olan bir dayanışma ruhunu gözler önüne seriyor. Şimdi gözler, belediye yetkililerinin bu talebe nasıl bir yanıt vereceğinde.