Erdoğan Fotoğrafı Karamürsel'i Karıştırdı
Siyaset, Güreş Alanına Sıçradı: Erdoğan Fotoğrafı Karamürsel'i Karıştırdı
Siyaset, Güreş Alanına Sıçradı: Erdoğan Fotoğrafı Karamürsel'i Karıştırdı
Karamürsel'de geleneksel güreşler bu yıl tarihiyle değil, siyasi bir gerilimle gündeme oturdu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) düzenlediği 41. Geleneksel Altın Kemer Yağlı Güreşleri'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının asılmaması krize neden oldu.
Organizasyona katılan AK Parti üyeleri, bu durumu protesto ederek etkinliği boykot etti. Yerel siyasetin bu beklenmedik krizi, "Yağlı Güreşlerde Neden Erdoğan Fotoğrafı Yok?" sorusunu beraberinde getirdi.
Güreşler Değil, 'Fotoğraf' Gündem Oldu
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde her yıl büyük ilgiyle takip edilen güreşler, bu kez er meydanındaki pehlivanlar yerine, asılan posterlerle konuşuluyor. Organizasyonun afişlerinde Mustafa Kemal Atatürk, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ve güreş ağası Tacettin Arslan'ın fotoğrafları yer aldı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının olmaması, AK Parti'nin tepkisini çekti.
AK Parti Karamürsel İlçe Teşkilatı, olayı protesto etmek için organizasyona katılmama kararı aldı. İlçe Başkanı, Belediye Başkan Yardımcıları ve diğer partililer, etkinliğe katılmayarak bu duruşu sergiledi.
CHP'li Başkan'dan Açıklama: "Parti Genel Başkanlarının Fotoğraflarını Asmayız"
Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, yaşanan krize ilişkin yaptığı açıklamada, "Bir partinin genel başkanının fotoğrafını asarsak, CHP Genel Başkanı’nın da fotoğrafını asmamız gerekir" dedi. Çalık, konuya açıklık getirdiği konuşmasında şunları ifade etti:
- Geçen Yıl da Aynı Uygulama Vardı: "Biz geçen sene de aynı resimleri kullanmıştık ama böyle bir gündem olmamıştı. Bu yıl bu krizin nasıl ortaya çıktığını anlamakta zorlanıyorum."
- Kurum Etkinliği Değil, Belediye Organizasyonu: "Cumhurbaşkanının resminin kamu kurumlarına asılmasıyla ilgili bir genelge var, fakat bu belediyenin düzenlediği bir etkinliktir ve bu genelge bu tür etkinlikleri kapsamıyor."
- Yangın Nedeniyle Ertelendi: Çalık, daha önce 16 Ağustos'ta yapılması planlanan etkinliğin, ilçedeki büyük bir yangın nedeniyle 29 Ağustos'a ertelendiğini belirtti.
Etkinlik sonrası sosyal medyada başlatılan "Erdoğan fotoğrafı yok" tartışmalarına değinen Çalık, "Bazı AK Parti taraftarları bu durumu gündem yapmaya çalıştı," diyerek tepkisini dile getirdi. Güreşlerin siyasi bir çatışmaya dönüşmesi, yerel gündemde uzun süre konuşulacak gibi görünüyor.