Aydın Demir: Devlet Töreniyle Son Yolculuğuna Uğurlandı

Efsane Güreşçi Aydın Demir: Devlet Töreniyle Son Yolculuğuna Uğurlandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Türkiye'nin ünlü yağlı başpehlivanlarından ve altın kemer sahibi efsane güreşçi Aydın Demir, 81 yaşında Karamürsel'de vefat etti. Demir'in vefatı üzerine devlet töreni düzenlendi ve pehlivan torunları tabutuna omuz verdi. Karamürsel'de yaşayan ve Türkiye'nin ünlü yağlı başpehlivanlarından olan Aydın Demir'in evinde hayatını kaybettiği belirtildi. Dünya çapında tanınan ve sayısız başarıya imza atan Demir, Kayacık Camiinde düzenlenen cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye çok sayıda kişi katıldı, aralarında siyasi temsilciler, sporcular ve vatandaşlar vardı.

Aydın Demir, güreşe ortaokulda beden eğitimi öğretmeni İsmet Gencer'in teşvikiyle başladı. Kısa sürede güreş dünyasında adını duyuran Demir, ünlü güreşçi İzmirli Kara Ali ile tanışmasıyla kariyerinde önemli bir döneme girdi. Paça kazık ve çifte sarma gibi oyunlarıyla rakiplerine üstünlük sağlayan Demir, birçok şampiyonluk ve altın kemer kazandı. 1976'dan itibaren Kırkpınar'da altın kemerin sahibi oldu ve güreş tarihine geçti.

Aydın Demir, güreş kariyerini sonlandırdıktan sonra hakemlik yaparak spor dünyasına hizmet etti. Yağlı Güreş Komitesinde görev aldı ve Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde kule hakemi olarak görev yaptı. Güreş camiasında sevgi ve saygıyla anılan Demir'in vefatı, sevenlerini ve spor camiasını derin bir üzüntüye boğdu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN