Facebook Üzerinden Tabanca Satışı Endişesi!

Günümüzde silah edinmek, internetin sunduğu kolaylıklarla oldukça basitleşmiş durumda. Kocaeli genelinde yapılan asayiş uygulamalarında sıkça ruhsatsız silahların ele geçirilmesi, bu endişeyi artırıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Günümüzde silah edinmek, internetin sunduğu kolaylıklarla oldukça basitleşmiş durumda. Kocaeli genelinde yapılan asayiş uygulamalarında sıkça ruhsatsız silahların ele geçirilmesi, bu endişeyi artırıyor. Bu silahların pek çoğunun yasalara aykırı şekilde temin edilmesi, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Silah alıp satmanın neredeyse günlük bir rutin haline gelmesi ise endişe verici boyutlara ulaşmış durumda. Bu tehlikeli ticaretin önemli bir kısmı ise internet üzerinden yapılmakta.

Sosyal medya platformları, silah ticaretinin yapıldığı alanlardan biri haline gelmiş durumda. Ancak bu tür satışların hiçbir yasal dayanağı bulunmuyor. 

Kocaeli genelinde bir çok Facebook hesabı üzerinden açılan sosyal medya sayfalarında silah alış verişi ilanları yer alıyor. Bu sayfalarda çeşitli tabancaların satışı gerçekleştiriliyor ve fiyatlar oldukça düşük seviyelerde. Ancak bu ticaretin yasal olmamasının yanı sıra, beraberinde getirdiği tehlikeler de oldukça büyük. Son yıllarda artan cinayet ve silahlı yaralama olaylarının arkasında, insanların kolayca silaha ulaşabilmesinin etkisi büyük.

Bu günlerde sıkça karşılaşılan bir ilan ise şu şekilde: "Selamın aleyküm ustalar, cihazın markası hk4. Kocaeli, Gölcük, Karamürsel, Sakarya, Gebze, Derince içi elden teslim. Dönme değildir, a++ fabrikasyon CNC. Gün içinde acil satılıktır, sınırsız stok. Bu gün ödemem gereken ödemelerim olduğu için fiyat sorup alıcı olmayanlar sizin de çarşınız pazar olsun." ilanı gibi bir çok ilanın bulunması endişe verici durumda.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN