Kocaeli ve Çevresinde Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu yayımladı ve ülke genelinde sağanak yağış bekleniyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu yayımladı ve ülke genelinde sağanak yağış bekleniyor. Tahminlere göre, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun bazı bölgeleri, Batı Karadeniz ve belirli bölgelerde yer yer kuvvetli yağışlar olabilir. Bu bölgeler arasında Kocaeli de bulunuyor. Ayrıca, Eskişehir hariç İç Anadolu'nun, Sinop hariç Batı Karadeniz'in ve çevre illerinde toz taşınımı bekleniyor.

Bu sağanak yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve çevre illerinde kuvvetli rüzgarlar da beklendiğinden, halkın dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması önemlidir.

Ayrıca, bu akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu durumda da olası risklere karşı tedbirli olunmalıdır.

Kocaeli için hava durumu ise parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklık 16°C ile 18°C arasında değişecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN