Karamürsel'de Adalet Hizmetlerine Yeni Mahkemeler Eklendi

Kocaeli'de Adalet Bakanlığı tarafından yeni mahkemelerin kurulduğu duyuruldu. Adalet Bakanlığı, yeni mahkemelerin kurulması ile ilgili genelge yayınladı. Genelge, 2024 yılında yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına yönelik olarak yapılan çalışmaları içeriyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel'de Adalet Hizmetlerine Yeni Mahkemeler Eklendi

Kocaeli'de Adalet Bakanlığı tarafından yeni mahkemelerin kurulduğu duyuruldu. Adalet Bakanlığı, yeni mahkemelerin kurulması ile ilgili genelge yayınladı. Genelge, 2024 yılında yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına yönelik olarak yapılan çalışmaları içeriyor. Bu çalışmalar, adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, ihtisaslaşmanın sağlanması, adil ve doğru kararların verilmesi ile yargılamaların makul sürede sonuçlanması hedeflerini taşıyor.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun olumlu görüşü doğrultusunda, bölgenin coğrafi durumu, yargı çevreleri ve iş yükü gibi faktörler dikkate alınarak yeni mahkemelerin kurulduğu belirtildi. Genelge kapsamında toplam 29 yeni mahkeme kuruldu. Yeni mahkemelerin kurulmasıyla ilgili görevlendirmelerin ise yakın zamanda yapılması bekleniyor.

Karamürsel'de kurulan yeni mahkemeler şunlar:

 

  • Karamürsel 2. Asliye Ceza Mahkemesi
  • Karamürsel 2. Asliye Hukuk Mahkemesi
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN