Ahmet Çalık önce mazbatasını, sonra makamını aldı!

Devir teslim tamamlandı: 'Adam bizi yendi' İlçe Seçim Kurulu Müdürü Abdurrahman Sözgün'den mazbatasını aldıktan sonra Kara Mürsel Alp'in anıt mezarına geçen Çalık, burada dua ettikten sonra Belediye binasına geçti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Karamürsel Belediye Başkanlığı görevini CHP'nin adayı Ahmet Çalık'a devreden İsmail Yıldırım, görevi devretmeden önce yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Kendisini karşısında durduğumu herkes biliyor. Ama adam bizi yendi." 31 Mart yerel seçimlerinde Karamürsel Belediye Başkanlığını kazanan Ahmet Çalık, bugün ilçe seçim kuruluna giderek mazbatasını aldı.

CHP'nin adayı Ahmet Çalık ile AKP'nin adayı Mesut Çetinkaya arasındaki yarışta Çalık, oy oranında yüzde 46.84 ile rakibi Mesut Çetinkaya'yı geride bıraktı. Çalık'ın seçimi kazanmasıyla birlikte CHP, 47 yıl sonra Karamürsel'de belediye başkanlığı seçimlerini kazandı. İlçe Seçim Kurulu'nda mazbatasını alan Ahmet Çalık, resmen Belediye Başkanı oldu.

Devir teslim tamamlandı: "Adam bizi yendi" İlçe Seçim Kurulu Müdürü Abdurrahman Sözgün'den mazbatasını aldıktan sonra Kara Mürsel Alp'in anıt mezarına geçen Çalık, burada dua ettikten sonra Belediye binasına geçti. Görevi devreden Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'dan başkanlık görevini devralan Ahmet Çalık, göreve başladı.

İsmail Yıldırım, görevi teslim etmeden önce yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi: "Görevi teslim etmek üzere sizlerin huzurundayım. Öncelikle şahsım adına, Karamürsel halkı adına kendisine bu görevde başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Biliyor ve inanıyorum ki önümüzdeki süreçte tarım süreci için hayırlı işlere vesile olmaya gayret edecek Belediye başkanının ne kadar zor olduğunu bize sorun. Bizler bu dönem kendisiyle bir yarış içinde olmadık. Ama kendisini karşısında durduğumu herkes biliyor.

Ama adam bizi yendi. Önemli olan demokrasinin güzelliği. Karamürsel'de bugüne kadar oluşturduğumuz atmosferde çok seviyeli, naif, saygılı bir seçim geçirdik. Bu sadece Karamürsel özelinde değil aslında bütün Türkiye'ye örnek olacak bir seçimdir. Ben bu seçim yarışında Ahmet Başkan'a, onun karşısında rakip olan bütün arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz huzurun başkenti olan Karamürsel’i Ahmet Başkan'a teslim ediyoruz.

İnaıyorum ki o da aynı şekilde devam edecektir. Rabbim yar ve yardımcın olsun. Sayın başkanı şöyle size ifade etmek istiyorum. Bizler bundan sonra muhalefet görevindeyiz. Ama Ahmet Başkan'ın ihtiyacı olduğu zaman her alanda kendisini iyi işlerde, hayır işlerinde yanında olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz." Ahmet Çalık ise, "İsmail Başkan elinden geldiği kadar hizmet etti. Bu bölgenin incisi felç haline geldi. Belediye başkanlığı gerçekten zor durumda. Kendisine de belediye meclis üyesi olarak görev almıştık.

Beraber mecliste de çalışmıştık. Biz de bundan sonraki süreçte inşallah elimizden geldiği kadar ilçemize en güzel katkıları, en iyi katkıları vererek ilçemizi bölgesinde daha tanınan, bilinen, sevilen bir yer haline getirmeye çalışacağız. Karamürsel lokasyon olarak bu bölgenin en güzel lokasyonlarından birine sahip. Çok değerli bir coğrafyada ve gerçekten de çok güzel bir mozaik var.

Herkesi kucaklayarak, herkesi severek, birlik beraberlik içinde. Ülkemizde hep birlikte yöneteceğiz. Evet bu yetki bana verildi. Belediye başkanı olarak verildi ama biz ilçemizi hep birlikte yöneteceğiz. Ben başkanıma bugüne kadar verdiği emekler için, gösterdiği çaba için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında da ailesiyle beraber mutlu, mesut bir şekilde yaşamını devam ettirmesini diliyorum" dedi.

Devir teslimin ardından vatandaşa seslenen Çalık, "Gerçekten uzun ve yorucu bir seçim maratonunda çıktık. Bizim belediyecilik anlayışımızın odağında insan vardır. Bizim demokrasi anlayışımızda herkes düşüncesini özgürce ifade edebilir. Şuandan itibaren Karamürsel’in Belediye Başkanıyım. Yetkiyi sizler bana verdiniz. Ama beni yalnız bırakmayacaksınız. Bu bölgeyi parlayan bir yıldız haline getireceğiz. Bu seçimin resmi olarak bir kazananı var.

Bu seçimin kazananı Karamürsel. Tüm Karamürsel halkını aile bireyimiz olarak göreceğiz. Kimseyi siyasi partisinden dolayı ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kardeşimiz olarak göreceğiz. Seçimi kazanmak bu işin birinci etabıydı. Şimdi daha zor olanı var. Hizmet etmek için geliyoruz. Hizmet edeceğiz ve başaracağız. Size seçim boyunca bir söz vermiştim. Size söz veriyorum Karamürsel’in en çalışkan ve en başarılı belediye başkanı olacağım." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 4

  • Bilal | 08 Nisan 2024 04:52

    Karamurseli göz göre göre kaybettiren şahısa ödül ha yazıklar olsun

  • Hikmet şen | 06 Nisan 2024 14:18

    Adam senin kibrini yendi sen bide aday sen olsaydın fark iki katına çıkardı akp zihniyetine bak kaybedene etrafiyla beraber mükafat veriyolar halkama ceza vercekler acaba Tahir buyukakin söz sözleri kontenjan açtık danışmanlığa bu gidişle beş sene sonra sizede yer kalmas

  • Serdar Yılmaz | 06 Nisan 2024 03:03

    Karamürsel için iyi olacağını düşünüyorum. Bana kalırsa değişim Karamürsel için çok daha iyi olacak. Farklı bakış açısı ve vizyon ile Karamürsel daha farklı yere gelecektir. Ahmet Çalık'a başarılar diliyorum...

  • Saffet Gülnar | 05 Nisan 2024 17:44

    Bu sayfadan hiç kimseden korkmadan seçimlerden çok çok önce belediye başkanı sayın İsmail Yıldırım i eleştirdim seçilen bir başkan eğer giderde partisini değiştirirse biz ona karşı çıkarız sayın ismail Yıldırım için yapmadığımız birsey kalmadı neden başkan seyirler için o ne yaptı oba gönül verenlere k......k attı ve ben şahsen 17 yıl yani ismail Yıldırım taki bugüne kadar o belediyeye gitmedim bundan böyle bu boykotu sona erdi sayın başkanımız Ahmet calik beyefendiye hayırlı olsum diyorum 4 ay gibi bir zaman süresince Ahmet başkanımıza elimizden geldiğince çalıştık ve sonuç bizi sevindirdi tekrar hayırlı olsun

BUNLARA DA BAKIN