Toplu gelen faturalar mağduriyet yaratıyor!
Karamürsel'de Abonelerden Fatura İsyanı: Marmara Gaz ve SEDAŞ Şikayetleri Artıyor
Karamürsel'de Abonelerden Fatura İsyanı: Marmara Gaz ve SEDAŞ Şikayetleri Artıyor
Karamürsel'de yaşayan vatandaşlar, doğalgaz ve elektrik faturalarının okunmaması ve toplu faturalandırma uygulamaları nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti Karamürsel TV Whatsapp ihbar hattına ileterek seslerini duyurmaya çalışıyor. Son günlerde artan şikayetler, Marmaragaz ve SEDAŞ elektrik kurumu abonelerinin yaşadığı sorunları gözler önüne seriyor.
Marmaragaz Aboneleri Toplu Faturalardan Mağdur
Karamürsel TV Whatsapp şikayet hattına gelen ilk şikayetler, Marmaragaz abonelerinden geldi. Aboneler, faturalarının düzenli olarak okunmadığını ve bu nedenle toplu faturalarla karşılaştıklarını belirterek mağduriyetlerini dile getirdi. Toplu faturalandırma uygulamasının bütçelerini olumsuz etkilediğini ve ödeme zorluğu yarattığını ifade eden vatandaşlar, Armagaz yetkililerinden bu soruna çözüm bulmasını talep etti.
SEDAŞ'a Yoğun Elektrik Faturası Şikayeti: "3 Aydır Aynı Mazeret!"
Marmaragaz şikayetlerinin ardından Karamürsel TV ihbar hattı, SEDAŞ elektrik kurumu hakkında da çok sayıda şikayet almaya başladı. Vatandaşlar, elektrik faturalarının apartman olarak 3 aydır aynı mazeretle okunmadığını iddia etti. Şikayetlerde, sayaç okuma görevlilerinin apartman zillerine basmadığı ve bu nedenle faturaların düzenli olarak kesilemediği belirtildi. Mağduriyetini dile getiren bir vatandaş şu ifadeleri kullandı: "Elektrik faturalarımız apartmanca 3 aydır aynı mazeret ile okunmuyor. Herhangi bir zile bassa kapı açılacak ama akıl edememiş arkadaş demek ki. Ereğli'de mağduruz. Yetkililerin daha hassas davranmasını ve bizleri mağdur etmemesini talep ediyoruz." Bu ifadeler, vatandaşların yaşadığı hayal kırıklığını ve yetkililerden beklentilerini net bir şekilde ortaya koyuyor.
Vatandaşlar Yetkililerden Çözüm Bekliyor
Karamürsel'de yaşayan abonelerin Marmaragaz ve SEDAŞ hakkında yaptığı bu şikayetler, fatura okuma ve faturalandırma süreçlerinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi gerektiğini bir kez daha gösteriyor. Vatandaşlar, yetkililerin bu konuya daha fazla hassasiyet göstermesini ve mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor. Düzenli faturalandırma sisteminin sağlanması, sayaç okuma işlemlerinin aksatılmaması ve müşteri memnuniyetinin ön planda tutulması, vatandaşların beklentileri arasında yer alıyor. Karamürsel TV Whatsapp ihbar hattına gelen bu şikayetler, konunun takipçisi olunacağını ve yetkililerin açıklamalarının kamuoyu ile paylaşılacağını gösteriyor.
Bu haber, Karamürsel'deki fatura sorunlarını daha detaylı bir şekilde ele alarak, vatandaşların yaşadığı mağduriyeti ve yetkililerden beklentilerini daha net bir şekilde ortaya koymaktadır. Haber metni, şikayetlerin içeriğini ve vatandaşların ifadelerini doğrudan aktararak, okuyuculara daha kapsamlı bir bilgi sunmaktadır.
Açıkçası bu sorunların düzelmesi için en temel şeylerin eskisi gibi devlet kontrolünde olması gerekiyor. Yani bu iktidarla olmayacak değişim gerekiyor. Daha sonra ise özelleştirmelerin iptal edilmesi ve elektrik , su , doğalgaz gibi hizmetler devlette olmalıdır.
Bakmadan Geçme




