Karamürsel'e Yeni Nesil Eğitim ve Eğlence Alanı!
Karamürsel'e Yeni Nesil Eğitim ve Eğlence Alanı: 4. Lokomotif Çocuk Köyü Kuruluyor
Haberin Özeti
- • Karamürsel’e Yeni Nesil Eğitim ve Eğlence Alanı: 4. Lokomotif Çocuk Köyü Kuruluyor
Karamürsel’e Yeni Nesil Eğitim ve Eğlence Alanı: 4. Lokomotif Çocuk Köyü Kuruluyor
KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3-6 yaş arası çocukların güvenli ve eğitici bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla başlattığı "Lokomotif Çocuk Köyü" projesini Karamürsel'e taşıyor. Projenin dördüncü ayağında inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.
Proje Kocaeli Genelinde Yaygınlaşıyor
Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje, Kocaeli'nin tüm ilçelerine yayılıyor. İlki İzmit Doğu Kışla Gençlik Parkı'nda hizmete giren konseptin, Gebze Millet Bahçesi ve Vinsan (Ömer Türkçakal Bulvarı) etapları da kısa süre önce tamamlandı. Yakında hizmete açılacak olan bu iki merkezin ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vakit kaybetmeden dördüncü tesis için Karamürsel'de düğmeye bastı.
Karamürsel Çocuk Köyü'nde Neler Olacak?
Karamürsel Kordon mevkii Çınar Caddesi üzerinde yapımı süren 4. Lokomotif Çocuk Köyü, minik ziyaretçilerine zengin bir etkinlik içeriği sunmaya hazırlanıyor. Tamamlandığında çocuklar için vazgeçilmez bir yaşam alanı haline gelmesi hedeflenen projede şu donatılar yer alacak:
- 8 Adet Özel Vagon: Çocukların eğlenerek öğreneceği, farklı konseptlere sahip kapalı etkinlik alanları.
- Aktivite Parkuru: Miniklerin enerjilerini atabilecekleri ve motor becerilerini geliştirebilecekleri güvenli oyun ve hareket alanı.
- Tarım Bahçesi: Çocukları doğa ve toprakla buluşturarak üretim bilincini aşılayacak yeşil alan.
- Loko Sahne: Çeşitli gösteri, tiyatro ve toplu etkinliklere ev sahipliği yapacak özel performans platformu.
Çalışmalar Aralıksız Sürüyor
Proje alanındaki yapım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ekiplerin yürüttüğü faaliyetler kapsamında bazı vagonların alana kurulumu tamamlanırken, peyzaj ve diğer donatı alanlarında ise inşaat işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Tesisin kısa süre içerisinde tamamlanarak Karamürselli miniklerin kullanımına sunulması planlanıyor.
-
Karamürsel çocuk köyü
-
lokomatif çocuk köyü
-
Mecit Erdoğan
-
Karamürsel ak parti
-
Ak parti Karamürsel
-
Tahir Büyükakın
-
Sondakika haber
