Teknolji

Teknolji Haberleri

TTNET'den Darbe Girişimi Sonrası Vatandaşa Destek

TTNET Darbe girişimi sonrası kullanıcılarının hızlı bir şekilde İnternet kullanmaları ve sorun yaşamamaları için kotaya 10 GB eklendi.

Pokemon GO İOS ve Android İçin Çıktı!

Heyecanla beklenilen Pokemon GO, birkaç ülkede de olsa nihayet Android ve iOS platformları için çıktı. Peki Pokemon GO ülkemizde nasıl oynanır? İşte cevabı!

Facebook'a ve Twitter'a Erişim Çözümü?

Facebook ve Twitter sosyal medya sitelerinde yaşanan erişim yavaşlığı bugün de devam ediyor. Peki ya nedeni ve çözümü nedir? İşte cevapları

Ford İşçi Alımı

Ford Otosan, fabrikasında çalıştırmak üzere işçi arıdığını ilan etti.

Facebook kullananlar dikkat !

Facebook kullananlar dikkat! Bugünden itibaren fotoğraflarınız...

Google, Youtube ve diğer hizmet sorunları

18.03.2016 Google'a neden giremiyorum, Google da sorun mu var.Google neden açılmıyor? Bugün Türkiye'deki kullanıcıların sorusu bu... Google ve ona bağlı hizmetlerde erişim problemleri yaşanıyor.

Twitter çöktü

Sosyal medya devi Twitter TSİ 10.15 sularında dünya genelinde çöktü. Twitter'ın neden erişilemediğine dair şirketten henüz bir açıklama yok;

TWITTER, FACEBOOK VE YOUTUBE'A GİRMEK İÇİN AYARLAR

İnternet kullanıcılarında DNS ayarları değiştirmeyi bilme merakı son dönemlerde 'Facebook, Twitter ve Youtube' gibi çok kullanıcısı olan sitelere erişim yasağı gelmeye başladığı için oluştu. Kullanıcılar herhangi bir engelleme durumunda iletişim problemlerini kendileri çözebilmek için 'DNS ayarları'yla oynuyor. Peki Facebook, Twitter ve Youtube için 'DNS ayarı' nasıl değiştirilir?

Twitter'a erişim engellendi

Twitter kullanıcıları son birkaç saattir mikro blog sitesine erişemiyor. "TWITTER YASAĞI KISA SÜRE İÇİNDE KALDIRILACAK" Reuters'a bilgi veren üst düzey Türk yetkili, Twitter'ın bu görüntüleri siteden kaldırdığını ve Twitter'ın bu adımının ardından siteye getirilen yasağın kısa sürede kaldırılması beklendiğini belirtti. Suruç Sulh Ceza Hakimliği, Suruç'taki canlı bomba saldırısına ait görüntülerin yazılı, görsel ve sesli yayın organlarında yayınlanmasına yasak getirmişti.

Facebook'ta Sizi Kim Sildi ? Bu Uygulama Söylüyor!

Her birimiz Facebook kullanıyoruz. Facebook dediğimiz şey, sanal da olsa tamamen insan ilişkileri üzerine kurulu. Bu da, insanların bizimle olan ilişkilerini sorgulama ve kontrol etme isteği uyandırıyor bizde. Eğer Facebook'tan çıkmayı düşünüyorsanız, şu yazı kararınızda etkili olabilir. Ancak bu tür bir düşünceniz yoksa, haberimizi okumaya devam edebilirsiniz; zira size, Facebook'ta sizi kimin sildiğini gösteren bir uygulama ismi vereceğiz! Yaptığı işi tamamen isminde taşıyan bu uygulamanın adı "Who Deleted Me on Facebook". Twitter'daki "Who Unfollowed Me"ye benzer şekilde çalışan bu uygulama, arkadaş listenizi takip ederek konuyla ilgili sizi bilgilendiriyor.

Bilgisayarda klavye ve fare devri bitiyor

ODTÜ araştırmacıları, bilgisayarlara fare ve klavyeyle verilen komutları göz hareketiyle yerine getiren teknoloji geliştirdi. Bu teknolojiyle klavye ve fareye gereksinim kalmayacak. Sistemde, gözün hareketiyle fare imleci, bakılan noktaya hareket ediyor; gözler bir saniye kırpıldığında tek tıklama, 2 saniye kırpıldığında da farenin çift tıklama hareketi otomatik yapılabiliyor. Gözlerle bilgisayarın sanal klavyesini açıp yazı yazmak ve arama yapmak da mümkün.

DÜNYADA İLK Tarlalar güneşle sulanacak

Bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü (GAPTAEM) tarafından yürütülen TÜBİTAK-1001 110O541 nolu projesi kapsamında üretilen Mobil Güneş Pili Sulama Makinesi, mobil kullanım ve güneşe göre hidrolik hareket ve panel temizleme üniteleri açısından dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Toplam 50 haber.