Eğitim

Eğitim Haberleri

Karamürsel İHO’da dersliklere teşekkür

Karamürsel protokolü, ikinci eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Karamürsel İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen törene katıldı.

YGS 2016 Ne Zaman Yapılacak

180 ve üzeri puan aldıysanız LYS ye başvurabilir YGS ile öğrenci alan örgün öğretim bölümlerine tercih yapabilirsiniz 2016 YGS Sınavı Ne Zaman

Karamürsel Milli Eğitim'de neler oluyor?

Karamürsel Milli Eğitim’de neler oluyor? AKP hükümetinin paralel yapı adı verilen cemaat yapılanması karşı yürüttüğü mücadele kapsamına Karamürsel’de bazı okul müdürlerine “cemaatiçi” suçlaması yapılması eğitim camiasını sarstı. AKP hükümetinin sürdürdüğü Fetullah Gülen Cemaatti'ne karşı mücadele Karamürsel’de eğitim camiasında tartışma yarattı.

Kocaeli Üniversitesi sözleşmeli 79 personel alacak

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre, Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmek üzere 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar'da yer alan ek 2'inci maddesinin (b) fıkrasına göre 2014 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle aşağıda belirtilen pozisyonlara sözleşmeli personel istihdam edilecektir.

Karamürsel 100. Yıl Adını Avrupa'da duyurmaya devam ediyor

Karamürsel 100. Yıl Adını Avrupa'da duyurmaya devam ediyor... 2010-2014 yılları arasında "Hayat Boyu Öğrenme Programı" (LLP) çerçevesinde, Avrupa Birliği’nin değişik ülkeleri ile; GRUNDVIG-‘Digital Classroom ‘ LEONARDO-‘İyi Mezun Doğru İstihdam Kaliteli Üretim’ COMENIUS – ‘Different but Equal in Europe’’ İsimli üç tane Hareketlilik Projesini başarı ile ge

Karamürsel'de eğitim istatistikleri yayınlandı

Karamürsel'de eğitim istatistiklerine göre resmi okul 31, özel okul 6, okuyan öğrenci 9389, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli personel sayısı 691, ücretli öğretmen sayısı 44 olarak açıklanırken Karamürsel İlçe Okullarına bu yıl yapılan toplam masraf 288.184.00 Tl olarak açıklandı.

Mezun öğrenciden okuluna kitap bağışı…

Mezun öğrenciden okuluna kitap bağışı… Karamürsel’de İlteriş Kaya Kaymaz isimli öğrenci, mezun olduğu okula 183 adet roman bağışında bulundu. 2015 TEOG Sınavında 490 puan alarak Özel Bir Fen Lisesi’ni tam burslu kazanan İlteriş Kaya Kaymaz, geçmiş yıllarda öğrencisi olduğu Nazmi Oğuz Ortaokulu’na kitap bağışında bulundu. İlkokul ve Ortaokul hayatı boyunca 183 adet roman okuyan ve okuduğu romanları eski okuluna bağışlayan öğrenci, büyük-küçük herkese örnek olabilecek bir davranışa imza attı. Kitapları Müdür Yardımcısı Orhan Karadoğan’a teslim eden genç öğrenci “Bu kitapları okuduktan sonra kendi kütüphanemde kalsa, kimse faydalanamayacak. Ama okul kütüphanesine verirsem çok sayıda öğrenci faydalanır düşüncesiyle size getirdim. İleride iyi bir meslek sahibi olursam mezun olduğum okullara daha çok yardım etmeyi isterim…”dedi. Müdür Yardımcısı Orhan Karadoğan’ın, eski öğrencilerinin bu olumlu davranışından dolayı duygulandığı gözlendi. Karadoğan öğrencisine teşekkür ederek kitapları okul kütüphanesine kaydetmek üzere teslim aldı.

Okulların açılış tarihi ertelendi.

Bakan Çelik daha sonra şu açıklamayı yaptı: "Okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesi" talebimize, Milli Eğitim Bakanı'mız, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin bayramı aileleri ile geçirmeleri yönünde talepleri var" diyerek olumlu baktı. Konuyu Başbakanımıza sunduk. Onay verdi. Okullar, Kurban Bayramı sonrası açılacak. Turizm Camiamıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun.

TEOG Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Yaklaşık 1 milyon 282 bin 512 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin heyecanla beklediği TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel eğitimden ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları ile oluşan Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) göre öğrenci alan devlet liselerine yerleştirme sonuçları belli oldu. Öğrenciler, www.meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr adreslerinden, T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuçlarını öğrenebilecek. Sonuçları öğrenmek için TIKLAYINIZ... Nakiller 17 Ağustos'ta Okulundan memnun olmayanlar için ise nakiller 17 Ağustos’ta başlayacak ve 3 dönem halinde uygulanacak. Birinci nakil dönemi için tercih başvuruları 17-21 Ağustos arasında alınacak. Sonuçlar, 24 Ağustos’ta ilan edilecek. İkinci dönem başvuruları 24-28 Ağustos’ta yapılacak. 31 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak. Üçüncü dönem tercihleri 31 Ağustos-4 Eylül arasında olacak. Sonuçlar, ise 7 Eylül’de duyurulacak.

Dershaneler özel öğretim kursu oldu.Öğrenciye ''paket kurs'' dönemi başlıyor

Öğrenciye ''paket kurs'' dönemi başlıyor Dershaneler özel öğretim kursu oldu. En fazla 3 ders ve haftada 8 saate izin verildi. Kurslarda pazar günü ders de yok.

Karamürsel Türk Eğitim-Sen Fatma Kaplan Hürriyet'e Teşekkür Etti

Karamürsel Türk Eğitim Sendikası olarak Van’da öğretmenlik yaparken ve henüz üç aylık evliyken trafik kazası geçiren Şeyda Bakan’ın GATA’ya nakli için ilgi ve desteğini esirgemeyen, TBMM’nde Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’ya soru önergesi vererek çiftin tedavilerinin GATA’ya, tayinlerinin de Ankara’ya yapılmasını sağlayan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ziyaretinde bulunduk.

Konservatuar yetenek sınavı kayıtları başlıyor

SINAVLAR 5-6 EYLÜL’DE Sınava katılmak isteyen öğrencilerin 2 adet fotoğraf ve kimlikleriyle birlikte 2 Eylül tarihine kadar. Başvurularını şahsen Leyla Atakan Kültür Merkezi Konservatuar binasında yaptırmaları gerekiyor.

LYS sonuçları açıklandı

Yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği 2015 LYS tercih sonuçları açıklandı. Adaylar, LYS sonuçlarının ardından 16 Temmuz 2015'e kadar üniversite tercihlerini gerçekleştirmiş, LYS yerleştirme tercih sonuçlarını beklemeye başlamıştı.

ÖSYM 2015 LYS sonuçları açıklandı

2015 LYS sınav sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı 13-14 ve 20-21 Haziran 2015 tarihlerinde yapılan 2015 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları, 30 Haziran 2015 tarihinde saat 17:15'de açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 2015 LYS SINAV SONUÇLARI-TIKLA ÖĞREN!

E-OKUL TEOG SONUÇLARINI BEKLEYENLERE MÜJDE - MEB

E-OKUL TEOG SONUÇLARINI BEKLEYENLERE MÜJDE - MEB TEOG ortak sınavları kapsamında bir soru için açılan dava nedeniyle liselere girişte kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puan’lar (YEP) açıklanmayınca özel okullarda bugün başlayan kayıtlar da durduruldu. Türkiye Özel Okullar BirliğiDerneği’nden yapılan açıklamada, kayıtlarla ilgili şöyle denildi:

Kocaeli Valiliği, LYS saatleri ve tedbirleri ile ilgili açıklama yaptı

Kocaeli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından gönderilen yazılı açıklamada; 13-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Lisans Yerleştirme Sınavlarının tarihleri ve alınacak tedbirler açıklandı. Kocaeli Valiliği tarafından gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: İlimizde; yapılacak olan 2015 Lisans Yerleştirme Sınavlarının ( 2015- LYS) tarih ve saatleri ile alınan güvenlik önlemleri aşağıya çıkarılmıştır;

Karamürsel'de Sevgi Mektupları Projesi çok beğenildi

Karamürsel'de Sevgi Mektupları Projesi çok beğenildi Sevgi Mektupları Projesi Etkinliği çevre günü ile beraber gerçekleşti. İçinde sevgi olan cümleler kuralım dedik, Başta Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ‘Doğayı denizi, yeşili seviyorum. Ülkemi Seviyorum. İnsanları seviyorum’, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ‘Sevgi Kazansın’ derken, çaktırmadan siyaset kokan bir söylem olmuş, Bilindiği üzere Karamürsel belediye başkanlığını kazandığı ilk dönemde bu sloganla seçim kazanmıştı, hatırlatmasını yaparken herkes bir şeyler ekledi. Kimi sevgisiz olmaz dedi, kimi sevgi saygıdan doğar dedi... Ortaya keyifli bir çalışma çıkıverdi. Etkinliği gerçekleştiren Karamürsel Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Aydan Ergenç ve öğrencileri Aslı Akdemir, Kübra Gencer, Kevser Gökgün, Melike Bayraktar, Betül Aköz, Zeynep Aksüt ve Sıla Çakmak'a herkesin taktirini aldı.

TEOG sınav sonuçları açıklandı - Tıkla hemen öğren

TEOG sınav sonuçları burada - Tıkla hemen öğren Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG Sınav Sonuçları az önce E-Okul üzerinden açıklandı. Günlerdir heyecanla sonuçların açıklanmasını bekleyen öğrenciler TEOG sınav sonuçlarını öğrencikten sonra sosyal medyayı salladı. TEOG sınav sonuçlarını haberimizdeki linke tıklayıp öğrenebilirsiniz.

Prof. Dr. Sadettin Hülagü I.Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresine Katıldı

Karamürsel İlçesi'nde gerçekleştirilen kongrenin açılışında Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, yüksekokulu yaptıran ve bir süre önce yaşamını yitiren dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Gazanfer Bilge'nin eşi Yıldız Bilge, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Özcan Gündoğdu, denizcilik sektörünün temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplam 348 haber.