Üsküdar Haberleri

Üsküdar Haberleri

1 Mart Vapur Faciası Şehitleri Karamürsel'de dualar ile Anıldı

Karamürsel Vapur İskelesi meydanında düzenlenen törenle, 1 Mart 1958 tarihinde İzmit-Karamürsel arasında sefer yapan Üsküdar Vapuru'nun İzmit Körfezi'nde fırtınaya yakalanarak batması sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.

Büyük acının üzerinden 66 yıl geçti

Türkiye'nin denizcilik tarihine kara bir leke olarak kazınan 1 Mart 1958 tarihinde yaşanan Üsküdar Faciası, hâlâ hafızalarda canlılığını koruyor.

1 Mart Vapur Faciası şehitleri anılacak

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül sivil deniz kazası olan Üsküdar Vapuru faciasının acısı; aradan geçen yıllara rağmen Karamürsel’de tazeliğini korumaya devam ediyor.

CHP Kadın kolları şehitleri yine unutmadı

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi Kadın kolları yönetimi 1 Mart 1958 tarihinde İzmit Karamürsel seferini yapan feribotun, çıkan fırtına nedeni ile batan Üsküdar Vapuru'nda hayatını kaybeden deniz şehitleri için helva dağıttılar.

Üsküdar Vapuru Faciası Şehitleri Karamürsel'de dualarla anıldı

1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası çalışan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezinde fırtınaya tutularak batması sonucu yaşamlarını yitirenler için Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma töreni yapıldı.

Karamürsel’de Üsküdar faciası Şehitleri anılacak!

1 Mart 1958 tarihinde Karamürsel-İzmit seferini yapmakta olan Üsküdar Vapuru şiddetli rüzgâr sebebiyle Derince yakınlarında battı.

Üsküdar Vapuru Şehitleri dular ve helva dağıtılarak anıldı

1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası çalışan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezinde fırtınaya tutularak batması sonucu yaşamlarını yitirenler için

Üsküdar Vapuru Faciası Anma Töreni

Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz kazalarından biri olarak kayıtlara geçen 1 Mart 1958'deki Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybedenler için anma töreni.

İstanbul Elektrik

Karamürsel tapu dairesi sahtekârları suç üstü yakalattı!

Karamürsel’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda dolandırıcılar tapu dairesinin uzman ekibi sayesinde suçüstü yakalandı.

Üsküdar'da bomba alarmı: Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi

Merkez binası Üsküdar Altunizade'de bulunan büyük bir holdingin binasının demirli dış kapısına bomba konulduğu öğrenildi.

İYİ Parti’nin Üsküdar’da bulunan standına saldırı

Üsküdar meydanda standını toplamaya hazırlanan 3'ü kadın toplam 5 İYİ Partili saldırıya uğradı.

Usta Elektrikçi

Kocaeli bu gün yasta

Karamürsel'in içinin yandığı gün. Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz kazalarından biri olarak kayıtlara 1 Mart 1958'deki Üsküdar Vapuru faciası olarak geçen ve 400'e yakın kişinin

Karamürsel'in yeni müftüsü belli oldu

Karamürsel İlçe Müftülüğü’ne İstanbul Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir atandı.

CHP Kadın kolları şehitleri unutmadı

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi Kadın kolları yönetimi 1 Mart 1958 tarihinde İzmit Körfezi’de çıkan fırtınada batan Üsküdar Vapuru’nda hayatını kaybeden deniz şehitleri için

‘Üsküdar Vapuru Faciası’ şehitleri yarın anılacak

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük deniz kazalarından biri olarak tarihe geçen 'Üsküdar Vapuru Faciası'nda' hayatını kaybedenler için yarın anma töreni düzenlenecek

Karamürsel Chp Kadın Kolları Helva Dağıttı

CHP Karamürsel İlçe Kadın Kolları, önceki gün düzenlenen Üsküdar Vapuru anma etkinliklerine katıldı.

1 Mart Üsküdar Vapur Faciası Şehitleri Törenle Anıldı

1 Mart Üsküdar Vapur Faciası Şehitleri Törenle Anıldı

Üsküdar faciası 3 ayrı etkinlikle anılacak

1 Mart 1958 tarihinde İzmit Körfezi’nde meydana gelen vapur faciasında hayatlarını kaybedenler için anma etkinlikleri düzenlenecek

Üsküdar Vapuru Şehitlerimizi Andık

Üsküdar Vapuru Şehitlerimizi Andık Kara günümüz 1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası sefer yapan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezi’nde fırtınaya tutularak batması sonucu şehit olan 76’sı öğrenci toplam 272 kişi için, Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma töreni düzenlendiı.İlçe Müftülüğü ve din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve dua okunduktansonra.

Büyük Acımız Üsküdar Vapuru Şehitlerini Anılıyor

Büyük Acımız Üsküdar Vapuru Şehitleri Anılıyor. 1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası çalışan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezinde fırtınaya tutularak batması sonucu boğularak yaşamlarını yitiren 76’sı öğrenci toplam 272 kişi için, Karamürsel’de 1 Mart Pazar günü saat 10.30 da Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma programı yapılacak. Karamürsel Belediyesi tarafından düzenlenen, anma töreninde İlçe Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunup, dualar okunacak. Karamürsel Belediyesince bu elim kazanın 57. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine ilçe protokolü ve bu faciada yakınlarını kaybeden ilçe halkı katılacak.