Türbe Haberleri

Türbe Haberleri

Üsküdar Vapuru Faciası Şehitleri Karamürsel'de dualarla anıldı

1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası çalışan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezinde fırtınaya tutularak batması sonucu yaşamlarını yitirenler için Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma töreni yapıldı.

Karamürsel'de defineciler türbelere dadandı!

Karamürsel'de defineciler bu seferde türbelere dadandı.

Karamürsel’e Pony Clup açılıyor!

Karamürsel Belediyesi 2021 ilk meclis toplantısında belediye başkanının duyurduğu habere göre Karamürsel, Osmaniye mahallesi Sunni Baba türbesinin bulunduğu alanın yanına “Pony Clup”

Aracını türbe yeşiline boyattı diye 208 lira ceza yedi

Karamürsel S.S. 127 Nolu Kooperatif çalışan minibüsün boyasının uygun olmadığından dolayı...

Üsküdar Vapuru Şehitlerimizi Andık

Üsküdar Vapuru Şehitlerimizi Andık Kara günümüz 1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası sefer yapan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezi’nde fırtınaya tutularak batması sonucu şehit olan 76’sı öğrenci toplam 272 kişi için, Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma töreni düzenlendiı.İlçe Müftülüğü ve din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve dua okunduktansonra.

Büyük Acımız Üsküdar Vapuru Şehitlerini Anılıyor

Büyük Acımız Üsküdar Vapuru Şehitleri Anılıyor. 1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası çalışan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezinde fırtınaya tutularak batması sonucu boğularak yaşamlarını yitiren 76’sı öğrenci toplam 272 kişi için, Karamürsel’de 1 Mart Pazar günü saat 10.30 da Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma programı yapılacak. Karamürsel Belediyesi tarafından düzenlenen, anma töreninde İlçe Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunup, dualar okunacak. Karamürsel Belediyesince bu elim kazanın 57. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine ilçe protokolü ve bu faciada yakınlarını kaybeden ilçe halkı katılacak.

Karamürsel de Hırsızlar Trafodaki Bakır Telleri Çaldılar.

Karamürsel Ereğli Mahallesin de Sünni Baba Türbesine Çıkarken Su Deposu nun Yanında Bulunan Elektrik Trafosu Ve Trafo nun İçerisindeki Bakır Kabloları Çalan Hırsız veya Hırsızlar Mobese Kameralarına Takıldılar Eşgalleri Belirlenen Hırsız ların Polis Tarafından Arandığı Ögrenildi.