Kirlilik Haberleri

Kirlilik Haberleri

Karamürsel'de deniz katlediliyor!

Karamürsel'de deniz katlediliyor! Mahalle sakinleri fark etti, soruşturma başlatıldı Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde kirlilik ve mazot kokusu şikayetiyle ilgili incelenmek üzere denizden numune alındı.

Denizimizden alınan numunelerin sonuçları çıktı

Dün sabah Karamürsel Tv. tarafından gündeme getirilen deniz kirliliği haberi bölgede büyük bir ses getirdi, fakat çok şükür korkulan olmadı. Denizde görülen yoğun kirlilik nedeni ile Kocaeli Büyükşehir belediyesi hemen harekete geçti ve denizden numuneler alındı.

Karamürsel'de denizin içine ettiler

Karamürsel'de sabah saatlerinde denizin halini gören vatandaşlar adeta isyan ettiler.

Hava kirliliğine dikkat! Çok riskli

Bölgemizden son yayınlanan canlı hava kirlilik seviyesi oranı dikkat çekti. İşte bulunduğunuz yerin son kirlilik oranı.

Karamürsel'de İnsan hayatı ve doğa tehlike altında

Karamürsel’de insan hayatı ve doğa hiçe sayılıyor CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Tahsin Tarhan, Karamürsel’de incelemelerde bulundu.

Karamürsel'de cenaze sahiplerine büyük saygısızlık

Karamürsel Devlet Hastanesi alt katında bulunan morg girişi yanında aylardır sürekli bir kirlilik söz konusu.

Karamürsel'de Korkutan Kirlilik

Karamürsel'de bu gün bir çok plaj ve kıyı kesimlerde sahilleri kirlilik nedeniyle alarm verdiği görüldü. Deniz yüzeyini yağ kapladı.

Yalakdere'sin de ölen balıklar ve dereden akan su incelemeye alındı.

Büyük küçük yüzlerce balığın öldüğü deredeki kirlilik nedeniyle balıkların zehirlendiği tahmin ediliyor. Karamürsel Validere Köprü Modüler Atıksu Arıtma Tesisinden Yalakdere’ye su bıraktığını daha sonra derenin önce kokmaya başladığını daha sonra da balıkların öldüğünü gördüklerini iddia eden vatandaşlar tedirginlik yaşadılar. Yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından hareket geçen Karamürsel Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancıl

Karamürsel'deki Denizin Rengine İhbar yağıyor !

Karamürsel’deki Denizin Rengine İhbar yağıyor! Karamürsel sahilinde yaklaşık bir ay önce ortaya çıkan ve hala kaybolmayan kahverengi tabaka görenleri hem şaşırtıyor, hem de ‘Kirlilik mi acaba?” korkusu yaşatıyor Karamürsel’de ilk olarak yaklaşık olarak bir ay önce görülen kahverengi tabaka ‘kirlilik’ olarak algılanmıştı. Karamürsel sahilini ve özellikle Balık Adası’nın içinde görülen kahverengi tabakanın evsel atıklar, fabrikalar veya gemilerden denize bırakılan pisliklerden kaynaklanmış olabileceği iddiası üzerine çok ihbar alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı yaptığı inceleme sonrasında İzmit Körfezi’ndeki kahverengi görüntünün kirlilikten kaynaklanmadığını, biyolojik bir durum olduğunu açıkladı. Yetkililer, bu durumun geçici olduğunu söylese de kahverengi tabakanın yaklaşık bir aydır yok olmaması vatandaşı endişelendirdi. Havanın da güzel olmasını fırsat bilerek sahillere akın eden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında büyük bir şok geçiriyor. Karamürsel’in mavi sularının kahverengiye dönmesi, üstüne üstlük sahilleri köpük kaplaması üzerine telefona sarılan vatandaşlar ihbarda bulunuyor, önlem alınmasını istiyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri “Denizde mevsimsel değişiklik nedeniyle bu durum yaşanıyor. Yağışlar ve sıcak havayla birlikte denizdeki azot fosforu artıyor. Bu nedenle çoğalan mikroorganizmalar ölerek denizin yüzeyine çıkıyor. Bu olay, suyun renginin kırmızı veya kahverengiye dönmesine neden oluyor. Bu durum doğal bir olay” açıklamasında bulunarak vatandaşların endişe edecek bir durumun olmadığını belirtti.

Bafra Gölü nde balık bolluğu

Bafra Gölü'ndeki kirlilik ve kirliliğin neden olduğu koku, yağışlarla ortadan kalktı.