Gırgır Haberleri

Gırgır Haberleri

Denizlerde av yasağı başladı!

Karamürsel'de balıkçılar, av sezonunun sona ermesiyle birlikte teknelerini liman ve barınaklara çekerek bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

Ereğli'de balıkçılar yeni sezonda hamsi bolluğu bekliyor

Karamürsel Ereğlili balıkçılar, tekne ve ağ bakım işlemlerinde son rötuşları yapıyor. 31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece Ereğli Limanı’ndan 3 büyük gırgır denize açılacak.

Balık sezonu bitiyor

Kocaeli genelinde avlanma yasağının yaklaşmasına rağmen balık fiyatları geçtiğimiz aylardaki seviyelerini koruyor. 15 Nisan’da başlayacak olan yasak sonrasında denizlerde; büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile balık avlanılamayacak 09 Nisan 2022 Cumartesi 15:10 Güncel Kocaeli’de yaklaşık 7 buçuk ay boyunca süren avlanma sezonu 6 gün sonra son bulacak.

Karamürsel, Ereğli'de hırsızların çalarak kaçtığı tekne bulundu

Karamürsel’in Ereğli Mahallesi’nde hırsız ya da hırsızlar gırgır teknelerinin ağlarına takılı 30 bin TL değerindeki yaklaşık 2  ton kurşunu çalmış, ardından kurşunları

Denizlerimizde av yasağı başladı.

Denizlerimizde av yasağı başladı Denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı bu gece itibarıyla başladı. Balık av sezonu 00.00'da denizlerde başlayan genel av yasağıyla sona erdi. Karamürsel Ereğli’deki Gırgır balıkçıları, bu gece tuttukları son balıkları Ereğli Balık Hali'ne bıraktıktan sonra Ereğli Limanına çekerek gemilerinin ve ağlarının bakımlarını yapacaklar.

Denizlerde Av Yasağı Başladı

Son dakika Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014-2015 balıkçılık av sezonu kapanışı hakkında bir açıklama yayımladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada 15 Nisan Çarşamba günü itibariyle tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağının başlayacağını duyurdu.