Ziraat Odası Basın Açıklaması Yaptı Bu Firmayla alışverişimizi keselim

Ziraat Odası Basın Açıklaması Yaptı   Bu  Firmayla  alışverişimizi  keselim Karamürsel Haber

Karamürsel Ziraat Odasından İtimat Firmasına Kırmızı Kart;

‘Bu Firmayla alışverişimizi keselim’

Karamürsel Ziraat Odası Başkanlığından Karamürsel’de şubesi bulunan İtimat Süt Ürünlerine ‘kırmızı kart’. Karamürsel halkının buradan alışveriş yapmamaları için basın açıklamasında bulundu.

Karamürsel Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci, yaptığı basın açıklamasında şunlara yer verdi. ‘Güzel Karamürsel’imiz ne kadar üniversite kenti, turizm kendi ise de, ciddi manada çiftçilik yapılmaktadır. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Karamürsel’imizde de çiftçilik zor şartlar altında yapılmaktadır. Tabi afetlerle mücadele edilmektedir. Zor şartlar altında üretim yapan, bizi doyuran bu çiftçilerimizin emeklerine saygı duymak ibadettir. Onları tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum.

Bölgemizde orta ölçekli süt sığırcılığı da yapılmaktadır. Bölgemizin sütünü ‘İtimat’ adı altında bu firma litresini 1 (bir) TL’den sütü almaktaydı. Bir anlamda burada süt ticareti yapan bir çok çiftçimize girdi sağlamaktaydı. Ama ne hikmetse bu firma aldığı bir kararla ile bölgemizde üretilen sütü almama kararı almıştır. Bu karar süt üreticilerimizi çok büyük etkileyecektir. Bu firmanın deposu Karamürsel’de olacak, satış reyonu Karamürsel’de olacak, Karamürsel halkına ürünlerini satacak. Karamürsel’den süt almayacak. Bizde Karamürsel Ziraat Odası olarak Karamürsel halkından, ‘itimat firması adı altındaki firmanı ürünlerini boykot edelim, bu firmayla alışverişlerimizi keselim. İtimat firması bu kararından dönene kadar itimat’a hayır. Biz üretmez, üretemez isek ülke aç kalır.’ Dedi.

Doğrulama Kodu
Haber Scripti: Medya İnternet